İzmir’de 1’inci Bölge 1. Sırada Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu yer alırken 2’nci Bölge 1’inci sıraya AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan yer aldı. 14 kişilik milletvekili listesinde mevcut vekillerden Mahmut Atilla Kaya, Yaşar Kırkpınar, Ceyda Bölünmez Çankırı, Mehmet Ali Çelebi, Cemal Bekle ve Alpay Özalan sıralamada ilk 5’e girdi. AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise üç dönem kuralına takıldığı için listede yer almadı.

 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hazırlanan milletvekili aday listeleri netleşti.

İzmir’de ise 1’inci Bölge 1. Sırada Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu yer alırken 2’nci Bölge 1’inci sıraya AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Eyyup Kadir İnan yer aldı.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise üç dönem kuralına takıldığı için listede yer almadığı aktarıldı.

Listede ise mevcut vekillerden Mahmut Atilla Kaya, Yaşar Kırkpınar, Ceyda Bölünmez Çankırı, Cemal Bekle, Mehmet Ali Çelebi ve Alpay Özalan sıralamada ilk 5’e girdi.

Gazeteci Şebnem Bursalı 1’inci Bölge 3’üncü sırada yer alırken il başkanlığı görevinden istifa ederek aday adayı olan Kerem Ali Sürekli  5’inci sırada kendine yer buldu.

İzmir'in Karabağlar ilçesinde uzun yıllar kaymakam olarak görev yapan Kayseri Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, 1'inci Bölge 9'uncu sırada aday gösterildi.

1.BÖLGE

1- Mehmet Muharrem Kasapoğlu

2- Mahmut Atilla Kaya

3- Şebnem Bursalı

4- Mehmet Ali Çelebi

5-Cemal Bekle

6-Savcı Sayan

7-Enes Efendioğlu

8-Ömür Şanlı

9-Sadık Tunç

10-Nisa Alptekin

11- Sait Başdaş

12-Serdar Muçay

13-Berkay Yıldızhan

Büyükşehir meclisinde önemli komisyonlara seçildiler Büyükşehir meclisinde önemli komisyonlara seçildiler

14-Hatice Yeliz Karataş

2.BÖLGE

1- Eyüp Kadir İnan

2- Alpay Özalan

3- Ceyda Bölünmez Çankırı

4- Yaşar Kırkpınar

5-Kerem Ali Sürekli

6-Muhammet Doğan

7-Dilek Yıldız Büyükdağ

8-İsmal Hancı

9-Ahmet Can Çelik

10 Gülşen Gezici

11-Halil Polat

12-Veysel Güldoğan

13-Güven Demirağ

14-Yasin Demirel

Editör: Haber Merkezi