Ercan ÇELİK

İzmir Ekonomi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden mezun olan Muazzez Solmaz, lisans eğitimi sürecinde İzmir/Sahilevleri Küçük Şeyler Anaokulu’nda ve İzmir/Karşıyaka Denetim Serbestlik Müdürlüğü’nde de staj yaptı. 2016-2017 seneleri arasında Özel Bayındır Efe Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde Psikolog olarak görev yaptı.

Muazzez Solmaz, Ege Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı’na bağlı Bağımlılık Danışmanlığı Tezli Yüksek Lisans Programı’ndan 2021 yılının Şubat ayında mezun olarak ‘Uzman Psikolog’ ünvanını aldı.

Tire’de İstasyon Caddesi’ndeki ofisinde hizmete başlayan Uzman Psikolog Muazzez Solmaz, “Kendimi geliştirmek ve mesleğimde daha yetkin biri olabilmek adına pek çok eğitim aldım. Aile Danışmanlığı, Bilişsel Davranışçı Terapi, Kriz ve Yas Terapisi, Oyun Terapisi, Çocuklar için Dikkat ve Değerlendirme Testleri, MOXO Dikkat Testi bunlardan bazıları.

Tüm bunların ardından tekrar doğup büyüdüğüm yer olan Tire’ye döndüm. Mesleğimi burada seçtim ve yine burada, bu güzel tabiatın ve insanların içinde olmak istediğime karar verdim. Ruh sağlığımız da en az fiziksel sağlığımız kadar önemli ve bizimki gibi küçük ilçelerde bu hizmeti sağlayan uzmanlara ulaşma imkânı, büyük şehirlere kıyasla çok daha kısıtlı. Ruh sağlığının herkes için ulaşılabilir bir hizmet olabilmesi ve tüm toplumun mümkün mertebe eşit şekilde fayda görebilmesini amaçlarım arasında tutarak memleketimde hizmet vermeye başlamış bulunuyorum.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi