Ercan ÇELİK - ANKA

İzmir’in Bayındır ilçesinde yaşayan Öznur ve Murat Işıkdere çiftinin iki çocuğundan biri olan 3 yaşındaki Defne, Spinal Muskuler Atrofi (SMA) Tip 2 hastalığı ile mücadele ediyor. Yaklaşık 20 milyon liradan fazla tutan ve yurtdışında uygulanan gen tedavisini alabilmesi için uzun süredir sosyal medyada hakkında kampanya yürütülen Defne zaman zaman hastalanarak fenalaşıyor ve hastanede yaşam mücadelesi veriyor.

Yaklaşık 2 ay önce yüksek ateş sebebiyle hastaneye kaldırılan minik Defne, bir türlü ateşi düşmeyince 20 gün boyunca yoğun tedavi almıştı. Bu tedavinin ardından iyileşen Defne, geçtiğimiz gün yine yüksek ateş şikayetiyle Tire Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı. Doktorlar Defne’ye zatürre teşhisi koydular. Defne’nin hastanedeki tedavisi sürüyor.

EN BASİT ENFEKSİYON, ÖLÜMCÜL SONUÇ YARATIYOR

Yaklaşık 4 gündür Tire Devlet Hastanesi’nde olduklarını söyleyen Anne Öznur Işıkdere, “Yüksek ateş şikayetiyle gelmiştik. Maalesef ki zatürre olduğunu öğrendik. Defne’nin ciğerleri gelişmediği ve kuvvetli öksürüğü olmadığı için en küçük bir enfeksiyon bile ağır sonuçlar yaratabiliyor. Defne çok yorgun. İnşallah bir an önce tedavimizi alıp bunlarla karşılaşmayız bir daha diye umuyoruz. Yaklaşık 2 ay önce bir anda ateşlendi ve ateşini düşüremedik. Bayındır’da acil servise gittik ama ateşini bir türlü 41 derecenin altına düşüremediler. Hemen İzmir Behçet Uz Çocuk Hastanesi’ne sevk edildi. Burada yaklaşık 20 gün yoğun tedavi gördü. Büyük bir yaşam mücadelesi verdi. Kızım resmen yanımda can çekişti ve ben hiçbir şey yapamadım.” Dedi.

KAMPANYA YÜZDE 55,39 TAMAMLANDI

Defne için ağırlıklı olarak sosyal medya üzerinden yürütülen bağış kampanyasıyla ilgili de bilgi veren anne, “Kampanyamız yüzde 55,39’da. Fakat Defne’nin vakti yok ve bir an önce bitirmemiz gerekiyor. Defne daha ağır bedeller ödemesin.” diyerek, herkesin desteğini istedi.

KİLO SINIRINI GEÇMEMESİ GEREKİYOR

Defne’nin söz konusu tedaviyi alabilmesi için 13 buçuk kilonun altında olması gerekiyor. Kilo almaması için uyguladıkları sıkı diyete rağmen, tedaviler sebebiyle kilo almasının önüne geçemediklerini söyleyen Öznur Işıkdere, “Defne çok uzun süre 10,5 kilogramdı ama 2 ay önce hastaneden 10 kilogram olarak çıktı. Hastanede aldığımız kortizon ve serum tedavilerinden dolayı Defne şu anda 11,5 kilogram. 13,5 kilogram olmadan önce bu tedaviyi alması gerekiyor. Kilo almaması için çok ağır diyetler ödüyoruz ama aldığı tedavilerden dolayı maalesef kilo almasının da önüne geçemiyoruz.”

Hastanede tedavisi devam eden Defne, kampanyası için destek bekliyor.

Editör: Haber Merkezi