Tire’de, valilik izinli kampanyanın bitmesine sadece 3 buçuk ay kalan 43 aylık SMA Hastası Mehmet Ayaz bebek için ardına ardına düzenlenen yardım kampanyaları hız kazandı. ‘Elini Bırakmam Mehmet Ayaz’ etiketiyle Türkiye genelinde organize olan yardımseverler 15 günde kampanyayı yüzde 54’lerden yüzde 61’lere taşıdı.

AYAZ BEBEK İÇİN HORON TEPTİLER

Kampanyaya en büyük destek kısa bir süre önce Trabzon Düzköy’den geldi. Düzenlenen yardım gecesinde Ayaz bebek için Horon tepen Düzköylüler, topladıkları yaklaşık 700 bin lirayı valilik hesaplarına aktardı. Tire’de, Fatih Ortaokulu, Okul Aile Birliği üyeleri yardım kermesinde 9 bin 265 lira gelir elde eti. Bir dönem Tire’de forma giyen Fenerbahçeli Milli futbolcu Mert Hakan Yandaş takım arkadaşlarına imzalattığı klasik çubuklu Fenerbahçe formalarını yardım amaçlı Tire’ye gönderdi. 10 bin TL bağış yapan yardımseverler imzalı formaların sahibi olacak. Tire Ramada By Wyndam Hotel yönetimi 25 Aralık’ta ses sanatçısı Aydan Kahraman’ın sahne alacağı bağış ve dayanışma gecesi düzenledi. Tireli gazeteciler, sosyal medya üzerinden Ayaz bebek için ‘meydan okuma’ kampanyası başlattı. Yeni Asır çalışanları da kampanyaya bireysel destek verdi. Haber merkezi, yeni yıl öncesi aileleri ve sosyal çevreleri aracılığıyla topladıkları bağışları Ayaz bebeğin hesabına yatırdı.

AİLE UMUTLANDI

Kampanyanın hız kazanmasıyla umutlanan Sındıraç ailenin yüzü tekrar güldü. Ayaz’ın yurtdışındaki ‘Zolgensma gen tedavisi’ için 1 milyon 823 bin 759 doların gerekli olduğunu belirten aile, “Sadece Tire’de değil, yurt içi ve dışında da aktif destek verecek gönüllülere ihtiyacımız var. Süremiz hızla daralıyor” dediler. Zamanlarının çoğunun hastanede geçtiğini ve Ayaz’ın çok acı çektiğini ifade eden anne Zeynep Sındıraç ise, “Tek umudumuz, yurtdışındaki ‘Zolgensma gen tedavisi’. Bugüne kadar 200 bebeğin bu tedaviyle iyileştiğini biliyoruz. Ayaz yürüyemiyor, ayakta duramıyor. Sürekli ateşleniyor, nefes almakta güçlük çekiyor. Kilo almasın diye her akşam aç aç yatağa giriyor. Küçük kuzum, çevresinde sürekli koşuşturan doktorları görüyor. Geçenlerde bana  büyüyünce doktor olmak istediğini söyledi. Yeni yıla yeni umutlarla giriyoruz. İnşallah başaracağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi