Bayındır Devlet Hastanesi’nde görevli Birlik Sağlık Sen üyeleri, maaş artışlarında sağlık çalışanlarının görmezden gelindiği gerekçesiyle sendikanın aldığı karar doğrultusunda iş bırakma eylemi yaptı. Konuyla ilgili acil servis önünde basın açıklaması yapıldı. Birlik Sağlık Sen İzmir Şube Başkan Yardımcısı Hemşire Neslişah Karakaptan tarafından yapılan basın açıklamasında şu cümlelere yer verildi;

“Bugün sendikamız Birlik Sağlık Sen’in almış olduğu karar ile hastanemizde iş bırakma eylemini gerçekleştirmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Sağlık çalışanları olarak biz bir bütünüz. Ayrımcılık istemiyoruz. Hekiminden hemşiresine, sekreterinden teknisyenine, temizlik görevlisine kadar sağlık bir ekip işidir ve bölünemez.

Sağlık çalışanları arasında iş huzurunu bozabilecek ayrıştırmaların, ötekileştirmelerin mantığını anlamış değiliz. Elbette doktor arkadaşlarımızın ek göstergelerinde yapılacak olan düzenlemeyle emekli maaşlarına gelecek iyileştirme sağlık çalışanları olarak hepimizi memnun etmiştir. Ancak Sağlık Bakanlığımızın bile sağlık hizmetlerin sunumunun bir bütün olduğunu görmemesi yada görmezden gelmesi tüm sağlık çalışanlarını ümitsizliğe sevk etmiş, çalışan huzurunu bozmuştur.

Yaklaşık 2 yıldır devam eden pandemide yıllık izinlerimizin bile verilmediği, tüm memurlar esnek çalışırken fazla mesai yaptırılan, eşi karantinadayken çalışan biz sağlık çalışanlarını unutmanız bizleri çok üzmüştür.

Her türlü şiddete uğrayan, ekonomik zorluklarla mücadeleden, kamu kurumlarında en çok ceza alıp mobinge uğrayan sağlık çalışanlarının 5 yıl önce söz verilip 3600 ek gösterge unutuldu.

10 yıl önce söz verilip verilmediği belli olmayan yıpranma payından kimse bir şey anlamadı. Yaklaşık 10 yıldır yapılan toplu sözleşme sonucunda memur maaşlarının neredeyse asgari ücrete dayanmasında alım gücünün yüzde 70’e düşmesinde sorumlu kimdir?

Sağlık çalışanlarına 750-1000TL arasında ek zam yapılacağı konuşuluyor. Bırakın 1000 TL’yi 5000 TL’lik zam yapılsa bile bu şartlarda 2002’deki alım gücüne ulaşamayız. 1000 TL’lik zammı kabul etmiyoruz. Öncelikle 3600 ek gösterge bir an önce verilsin. Yıpranma payı verilsin. Sabit döner değil, emekliye yansıyacak tek kalem maaş verilsin istiyoruz. Ayrıca can güvenliğimiz için şiddet yasasının bir an önce çıkmasını istiyoruz.

Biz istiyoruz ki;

Çalışanlar arasında haksızlık, hukuksuzluk, adaletsizlik olmasın. Biz istiyoruz ki yöneticilerimiz liyakatli olsun. Siyasilerin emrinde değil, devletimizin milletimizin ve çalışanlarımızın hizmetinde olsun. Umarız bugün tüm Türkiye’de Birlik Sağlık Sen olarak yaptığımız iş bırakma eylemimiz olumlu sonuçlanır.

Editör: Haber Merkezi