Geçtiğimiz pazar günü yapılan genel seçimleri değerlendiren Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Türkiye 24 Haziran’da güzel bir seçim geçirdi. Yüzde 90’na yakın bir katılım ile dünyaya demokrasi acısından ders verdi" diye konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, geçtiğimiz Pazar günü yapılan seçimlarin ardından memleketi Afyonkarahisar’a geldi. Burada 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde en yüksek oyu veren İscehisar ilçesini ziyaret eden Bakan Eroğlu İscehisar halkına seçimlerde verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Eroğlu, İscehisar’a 60 Milyon TL tutarındaki yatırım yapılacağının da müjdesini verdi.

Türkiye’nin 24 Haziran seçimlerinde dünyaya demokrasi dersi verdiğini hatırlatan Bakan Eroğlu, Türkiye’nin huzurlu ve güzel bir seçim geçirdiğini dile getirdi. Eroğlu, şöyle konuştu; "Seçimlere yüzde 90’na yakın bir katılım ile dünyaya demokrasi acısından ders verdik. Dünyada pek çok ülkede yüzde 40 veya yüzde 50 bile katılım olmaz. Yüzde 40 ile 50 arasında seçim yapılır. Ama bizde görüyorsunuz. Vatandaşın büyük bir alakası vardı. Bütün Avrupa ve Amerika’ya demokrasi açısından bir örnek oldu. Büyük bir katılım ile seçimler huzur içerisinde geçti. Rahatsız olmadan herkes istediği partiye oy verdi. Ben şunu ifade edeyim. Bize oy versin veya vermesin. Bütün Afyonkarahisar’ın ve tüm Türkiye’nin hizmetkarı olacağız. Cumhurbaşkanımızda aynı şeyi söyledi. Birlik, beraberlik ve kardeşlik tam manası ile tesir edecek. Aynı zamanda bizler başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere milletvekilleri olarak bütün milletimize hizmetkar olmanın gururunu yaşayacağız. Bu can bu tende olduğu sürece milletimize hizmet etmenin aşkı ile yaşayacağız" dedi.
Kaynak: iha