Ercan ÇELİK

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu açıklayan Bornova eski Belediye Başkanı Olgun Atila, seçim çalışmaları kapsamında Tire’ye geldi. Tire’de bir dizi ziyarette bulunan Olgun Atila’ya önceki dönem Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek eşlik etti. Olgun Atila ve beraberindeki heyet ziyaretlere CHP Tire İlçe Başkanlığı’ndan başladı. Burada partililerle bir araya gelen Atila, yeni dönem için destek istedi.

HABERTİRE’Yİ ZİYARET ETTİLER

İlçe binasının ardından HaberTire’yi ziyaret eden Olgun Atila, burada Tire’ye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Tire’nin kuraklık sorununa dikkat çeken Atila şunları söyledi; “Tire’deki en önemli sorunlardan birisi kuraklık ve su sorunu ve yanlış tarım uygulamaları. Bunlarla ilgili kurum ve kuruluşlarla birlikte hep birlikte ortak akılla doğru tarım örneklerini artırmamız lazım.

Gölet ve yeraltı barajı gibi işlerle bu sorunu çözmemiz lazım. Tiremiz kadim bir kent. Tarihi bir kent. Osmanlı döneminin de önemli bir kenti. Dolayısıyla Tire sadece İzmir değil, Tire aynı zamanda Aydın, Tire Ege Bölgesi ve Tire Türkiye’dir.

İYİ Partili Meclis Üyesi Gökhan Güngör, CHP’ye geçti İYİ Partili Meclis Üyesi Gökhan Güngör, CHP’ye geçti

Tarih ve kültür kenti Tire markasını daha iyi noktalara taşımak için çalışacağız. Mimari ve restorasyon çalışmalarıyla Tire’yi bir turizm merkezi haline getireceğiz.

oatilla4

Tire’nin çok önemli değerleri var. Bunları tanıtmamız lazım. Bugün günlerden Salı. Bu günü özellikle seçtik. Tire’nin meşhur Salı Pazarı’na İzmir’den akın akın insanımız geliyor. Bundan sonraki süreçte daha fazla insanımızın Tire’ye gelmesini sağlayacağız.

Tire’de Organize Sanayi Bölgesi Çiğli’den sonra ikinci sırada yer alıyor. Yurtdışından önemli firmalar Tire’de faaliyet gösteriyor. Sanayici ve üreticinin işini kolaylaştırmak, üretim yollarını yapmak, sorunlarını çözmek ve ürünlerin tanıtımı için var gücümüzle elimizden geleni yapacağız.

Tire’de Tayfur Çiçek Başkanımız döneminde yapılan çok önemli bir stadyumumuz var. Tire’nin sporda eskiden olduğu gibi daha iyi yerlere gelmesi için de çalışacağız.

Çünkü ben sporu seven bir Belediye Başkanıyım. 2010 yılında Ege Bölgesi’nde yılın spor adamı seçilmiştim.

Dolayısıyla nasıl Göztepe ilk sezonda şampiyon olduysa Tire’de tarihi başarıları elde edecek. Burada milli maçları, 18-20 yaş turnuvaları gerçekleştirmek lazım. Ben bölgeyi biliyorum. Burada Gölet gibi gerçekleştirilmiş çok önemli projeler var.

Yeşile, parka, bahçeye önem veren, temizlik işlerinde başarılı uygulamalarla hep birlikte çalışacağız.

En önemlisi vatandaşın direkt olarak ulaşabildiği, belediyesine dokunabildiği ve sürekli alanda sorunları tespit ve çözüm noktasında hiç uyumayan ve sürekli çalışan bir belediyecilik vadediyorum.”

oatilla3

TAYFUR ÇİÇEK’TEN ATİLA’YA TAM DESTEK

Sayın Olgun Atilla kardeşim Tire’ye geleceğini belirtince ben de ev sahibi ve eski mesai arkadaşı ve ağabeyi olarak kılavuzluğu kendime görev edindim. Kendisi inşallah İzmir’de seçilecek ve başarılı olacağına inanıyorum. Çünkü kendisi eğitimli, vizyoner bir başkan. Bornova’da yaptığı işleri hepimiz yakından takip ettik biliyoruz. Bornova’yı daha öncesinde Aziz bey, aynı ekol, çok güzel işler yaptılar, Bornova’yı uçurdular yani tabiri caizse. Sporcu yanı çok önemli. Tire’ye yaptığımız stadın aynısını Bornova’da da yaptılar. Şimdi lig maçları orada oynanıyor. Bornova’nın basketbol liginde takımı var. Bizim de vardı bir zamanlar biliyorsunuz. Ben de bir parça Bornovalı sayılırım. Ege Üniversitesi mezunuyum çünkü. Üniversite takım kaptanlıklarını yaptım.

İnşallah olur diyorum ben. Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır. Bu işi hak ediyor. İnşallah başarılı olur. Arkasındayız.

oatilla2

oatilla

Editör: Ercan Çelik