Ercan ÇELİK

Tire’de CHP kulislerinde bir süredir belediye başkan aday adaylığı için adı geçen Hayati Okuroğlu, bugün ilçe başkanlığında başvurusunu yaptı ve aday adayı oldu.  Mevcut aday adayları arasında favorilerden biri olarak gösterilen Okuroğlu, özellikle İYİ Parti ve CHP arasında bir işbirliği olmayacağının netleşmesinden sonra daha çok ön plana çıktı.

CHP Tire Gençlik Kolları Başkanlığı yapan Okuroğlu, daha sonra İYİ Parti Tire İlçe Başkanlığı yapmış ve 2019 yerel seçiminde Millet İttifakı Seçim Komisyonu Başkanlığı yapmıştı. Hayati Okuroğlu’nun hem İYİ Parti hem de CHP seçmeninde karşılığı olan bir aday adayı olması, adaylık yarışında daha ön plana çıkarıyor.

TOPLUMSAL UZLAŞI VURGUSU

Okuroğlu, aday adaylığı başvurusunun ardından yaptığı açıklamada, şunları söyledi; “CHP Tire İlçe Başkanlığı’na Tire Belediye başkanlığı aday adaylık başvurumu yapmış bulunmaktayım. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı bu yolda hedefimiz gençliğin inancı ile katılımcı, adil ve eşitlikçi bir yönetim ve toplumsal uzlaşıyı sağlamak olacaktır.”

Okuroğlu: “Borç edebiyatı yapmayacağız!” Okuroğlu: “Borç edebiyatı yapmayacağız!”

hayati-okuroglu4

Editör: Ercan Çelik