Ercan ÇELİK

Ramada by Wyndham Tire’de yaklaşık 9 ay önce hizmete açılan Taht, nezih ortamı, birbirinden özel lezzzetleri ve harika ambiansıyla şimdiden Tirelilerin en çok tercih ettiği mekanlar arasına girdi. Şehir merkezindeki konumu ve eşsiz manzarasıyla Tire’nin gönlünde taht kuran Taht’ın mutfağı artık daha lezzetli. Tanınmış Şef Mevlüt Beşaltı, birbirinden özel lezzetleri artık Taht’ın misafirleri için sunacak.

MEVLÜT ŞEF, HABERTİRE’YE KONUŞTU

Taht’ın muhteşem lezzetlerinin mimarı Şef Mevlüt Beşaltı, HaberTire’ye konuştu. Çocuk yaşlarından itibaren mutfakta olduğunu söyleyen 42 yaşındaki şef, “Aslen Şanlıurfalıyım. Annem İzmirli. Baba mesleği olduğu için 10 yaşımdan beri mutfaktayım. Akdeniz Üniversitesi mezunuyum. Dünyanın en iyi gastronomi mutfak okulu Paris Le Cordon Blue’da 2 yıl mutfak eğitimi aldım. Amerika’da dünyanın en iddialı yolcu gemisi olan Michelin yıldıza sahip Disney Cruise Line Fantasy’de çalıştım. Azerbaycan’da Rixos Otel’de çalıştım. Gittiğim her ülkede Türk mutfağımızı en iyi şekilde temsil etmeye gayret gösterdim. Bunların yanında Türkiye Aşçılar Federasyonu olarak katıldığımız uluslararası yarışmalarda milli takım kaptanı olarak görev aldım ve ülkemize en özel ödülleri kazandırma şerefine nail oldum. Yine yarışmalarda jüri üyesi olarak görev almaya devam ediyorum.” dedi.

En iyi şefin, baharatları iyi kullanabilen şef olduğunu söyleyen Mevlüt Beşaltı, “Daha önce Meksika, Mısır, Dubai, Hindistan gibi ülkelerde de bulundum. Mısır’da baharat üzerine özel eğitim aldım. En iyi şef, baharatları iyi kullanabilen, baharatla yemeğe lezzet katabilen şeftir. ” Dedi.

Şef Mevlüt Beşaltı ile birlikte başta Türk mutfağı olmak üzere istek üzerine Meksika’dan Amerikan mutfağına, Çin’den İtalyan muftağına kadar oldukça geniş bir yelpazede lezzetleri misafirlerine sunan Taht, aynı zamanda kahvaltı menüleriyle de hizmet veriyor.

Editör: Haber Merkezi