Gaziemir Spor Salonu’nda düzenlenen İzmir ili halk oyunları yarışmasının şampiyonu Tireliler oldu. 4 Eylül İlkokulu Minikler Halk Oyunu takımı il birincisi olurken 4 Eylül Ortaokulu Yıldızlar Halk Oyunu takımı ise ikinci oldu. Şampiyonlukla Tire’ye dönen öğrenciler, ilçe girişinde veliler tarafından karşıladı. Konvoy eşliğinde Ortapark’a gelen öğrenciler burada coşkulu bir kutlama yaptı.  

Büyük başarıda büyük emekleri olan Halk Oyunları Antrenörü Halik Altın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Başarılı ikilinin, yeni parçası yayında Başarılı ikilinin, yeni parçası yayında

“Okullarımızda başlattığımız sistemli çalışmaların neticesinde son iki senede bir il 2.ligi, iki il 1.liği, bir bölge şampiyonluğu ve bir Türkiye 5.liği kazandık. Kazandığımız sportif başarıların yanında en büyük amacımız kültürümüzü öğrencilerimize sevdirmek, yaşamasını sağlamaktır. Zeybek kültürünün merkezlerinden biri olan bölgemize daha nice başarılar kazandırmak için yine işe koyulduk. Bu sene de şampiyon olarak döndük şehrimize çok şükür. Öğrencilerimize, velilerimize, idarecilerimize ve destek veren tüm kurum kuruluşlara teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Editör: Ergün Çelik