Arkeoloji koleksiyoncuları Esra- Kemal Uğurbil çiftinin Kent Müzesi’nde açtığı Tire yöresine ait Batı Anadolu Neolotik ve Erken Tunç Çağı eserleri sergisi beğeni topladı.

 

Ergün ÇELİK

 

İzmir’in Tire ilçesi 6 ay süreyle muhteşem bir sergiye ev sahipliği yapacak. Resmi arkeoloji koleksiyoncuları Esra- Kemal Uğurbil çiftinin Kent Müzesi’nde açtığı Tire yöresine ait Batı Anadolu Neolitik ve Erken Tunç Çağı eserleri sergisi beğeni topladı. Açılış kurdelesini, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ve Esra- Kemal Uğurbil çiftinin kestiği sergi izleyenlerden tam not aldı. Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Tire’nin zengin tarihi değerleri ile ön plana çıktığını hatırlatarak, serginin sahibi İzmir’de yaşayan Jinekolog Kemal Uğurbil’e teşekür etti.

 

DEVAMLILIK SAĞLANACAK

25 yıldır kayıtlı olarak resmi koleksiyonculuk yaptığı ifade eden Kemal Uğurbil ise “Tire doğumlu olduğum için böylesine kapsamlı bir sergiyi ilk önce ilçemde açmak istedim. Eşimle birlikte, Tire ve civarındaki Neolitik, Yunan, Roma ve Bizans eserlerini toplayarak, toplam 700 parçalık özel bir koleksiyonun sahibi oldum. Eserlerin tümü İzmir Arkeoloji Müzesi’ne kayıtlı. Bazıları dünyaca ünlü müzelerde sergileniyor. Buradaki 145 parça seçme tarihi eseri belli bir süre sonra yenileriyle değiştirerek, serginin devamlılığını sağlayacağız” diye konuştu. Sergilenen eserler arasında, M.Ö 3000 ile Bizans dönemine kadar yer altından çıkarılan zengin arkeolojik objeler yer alıyor.





Editör: Haber Merkezi