Tireli minik efe Ahmetcan Taşal (9), yöremizin meşhur zeybek oyunuyla Yetenek Sizsiniz Türkiye’de yarışacak.

Ercan ÇELİK

Tire Fatih İlkokulu öğrencisi 9 yaşındaki Ahmetcan Taşal, Acun, Hülya Avşar ve Eser Yenenler’in jüri olduğu Yetenek Sizsiniz Türkiye isimli yarışma programında yarışacak. Minik Ahmetcan’ın yeteneği ise yöremizin, geçmişten bugüne gururla taşıdığı zeybek oyunları. 
2. sınıfta okulda açılan kurs ile zeybek oynamaya başlayan ve kısa süre içinde temel oyunları öğrenen Ahmetcan Taşal, daha sonra bu merakını bireysel olarak sürdürdü. İnternet üzerinden diğer zeybek oyunlarını da izleyerek, uygulayan ve başarıyla ortaya koyan Ahmetcan şu anda 67 farklı zeybek oyununu biliyor ve oynuyor. Yaşı oldukça küçük olmasına rağmen hem tavırları ve sempatik hareketleri hem de bildiği oyunları ustaca oynaması ile sevilen Ahmetcan, Tire’de resmi bayramlarda, düğünlerde ve çeşitli etkinliklerde sahne alarak, solo gösteriler gerçekleştirdi. Zeybek oyunlarına olan bu merakı ise Tire Kaymakamı, Tire Belediye Başkanı ve Tire Halk Eğitim Merkezi Müdürü’nün dikkatini çekmiş, protokol tarafından özel olarak yaptırılan, efelere özgü körüklü çizme yaptırılıp, Ahmetcan’a takdim edilmişti. 
Zeybek oyunlarına olan ilgisiyle ilgili görüştüğümüz Ahmetcan’a neden efeliğini seçtiğini sorduğumuzda ise “Çünkü efelik, efendiliktir!” diyerek, Zeybek Oyunları Hocası Serdar Hanaylı’ya da teşekkür etmeyi ihmal etmedi. 
Türkiye’yi ekran başına kilitleyen programlardan biri olan ve Star TV’de yayınlanan “Yetenek Sizsiniz Türkiye” isimli yarışmaya katılmak isteyen Ahmetcan’ın ailesi yarışmaya onun adına başvuru yaptı. Başvurunun ardından İzmir’de Ege Palas Otel’de yapılan ön elemeye katılan minik efe, ön elemeyi başarıyla geçerek Afyon’da gerçekleştirilecek çekimlere çağrıldı. Programın yayınlanacağı tarih henüz belli olmamakla birlikte, Tireli Ahmetcan, jüriyi etkilemeyi başaracak gibi görünüyor.

Editör: Haber Merkezi