Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in eşi Ceylan Tanrıseven, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, eşi Yüksel Çiçek, Tire Ticaret Odası Başkanı Mehmet Delikanlı ve çok sayıda davetlinin izlediği defile yoğun ilgi gördü.

BAŞKAN ÇİÇEK ‘’TİRE KÜLTÜR SANAT KENTİ YOLUNDA EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR’’

Tire’nin kültür ve sanat kenti olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini kaydeden Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ‘’Tarihi Tire Bedesteni’ni restore edip ilçemize kazandırdık sonra burayı ilçemizin kültür ve sanat merkezi haline getirdik. Bedesten restorasyonu bizlere ödül kazandırdı. Sadece burası değil restorasyonu tamamlanan ve kadınlar hamamı olarak belediyemiz tarafından işletilen Yalınayak Hamamı, çok yakında açılışını gerçekleştireceğimiz Kutuhan, Kent Müzesi ve stat projeleri ile son 5 yılda 5 defa ödül aldık. Sırada Ali Efe Hanı, Terziler, Bahçekahve Hamamı, Yayla Fakıh Mescidi restorasyonları en önemlisi de Lütfü Paşa Hanı (Mathius Hanı) restorasyon projesi var. Tire olarak göreceksiniz her sene bir ödül alacağız.

Bedestende iki defa uluslararası dama şampiyonası, satranç turnuvası, resim sergileri, bilim şenlikleri başta olmak üzere bir çok organizasyon yapıldı. Geçen sene sandıktan günümüze adlı gelinlik defilemiz olmuştu. Bu sene de bohçadan vitrine defilesi yapılıyor. Organizasyonda emeği geçeni katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.

DEFİLE İLGİ İLE İZLENDİ

İğneleme keçe tekniği, kanaviçe tekniği ve kırk yama tekniği kullanılarak, günümüze uyarlanan ve dönüşüm sağlanan atık kumaşlar, perde artıkları, kullanılmayan eski kıyafetler, eski çarşaf ve dokumalar mankenler tarafından yapılan defilede sergilendi. Defilede, gündelik yaşamında geri dönüşüm kıyafetleri tercih eden Kudret Hadimlioğlu’nun kursiyerleri de yer aldı.

Defilede konuşma yapan Öğretmen Kudret Hadimlioğlu emeklerinden dolayı kursiyerlerine, katkılarından dolayı Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ve eşine, desteklerinden dolayı da Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ve eşine teşekkür etti.  Organizasyon sonrasında Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, eşi Yüksel Çiçek ve Ceylan Tanrıseven, Tire Kadın Danışma Merkezi sorumlusu Özlem Erdoğan ve öğretmen Kudret Hadimlioğlu’na teşekkür çiçeği takdim ettiler.

Editör: Haber Merkezi