Ergün ÇELİK

Tireli İşadamı ve Siyasetçi Efdal Gül’ün eşi Saadet Gül, uzun süredir hayalini kurduğu Abiye Şal defilesini gerçeğe dönüştürdü. Saadet Gül Tasarım markasıyla uzun süredir abiye şal tasarımı yapan ve tüm ürünlerini tek tek el işçiliği ile tamamlayan Saadet Gül, önceki gün tarihi Bedesten’de dillere destan bir defile düzenledi. Defilenin açılışına Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ile birlikte çok sayıda davetli katıldı. Ronesans Ajans’a bağlı aralarında Tireli Manken Melike Çamlıoğlu’nun da bulunduğu birbirinden güzel mankenler, Saadet Gül’ün tasarladığı abiye şallarla podyumu salladı. Tireli tasarımcı Saadet Gül defile sonunda HaberTire Gazetesi’ne özel röportaj verdi.

İşte HaberTire – Saadet Gül röportajı

KENDİNİZDEN VE BU İŞE NASIL BAŞLADIĞINIZDAN BİRAZ BAHSEDER MİSİNİZ?

Evli ve üç çocuk annesiyim. Anadolu üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum.

Sandığınız üzere moda tasarım bölümü okumadım. Yalnızca tasarımcı ruhum annemin bana verdiği en güzel hediye diyebilirim. Bu tasarımcı ruhum küçüklüğümde oyuncak bebeklerime kıyafet dikip tasarlamamla başladı. Daha sonra hobi olarak yaptığım bu çizimlerim karakalem çalışmalarım, yağlı boya vs. Gibi hobi olarak yaptığım eserlerimin boyut değiştirmesi düşüncesindeydim. Bu düşüncelerle tamamen el işi ve tamamen hayal ürünü olan hotkutür çalıştığım abiye şal tasarımları yapmaya karar verdim. İlk defilem ve ilk koleksiyonum olan abiye şal tasarımları koleksiyonumu insanların beğenisine sundum. Tek başıma başladığım bu işe şuan on beş kişilik bir ekiple devam ediyorum. Kişiye özel her türlü tasarımlar yapıyoruz.

  • TASARIMLARINIZDA NELERDEN İLHAM ALIRSINIZ?

           Şehir silüetlerinden, tarihi mekanlardan ve karakterlerden. Bir çiçeğin yapısından. Bazen bir kar tanesinin detayından ve bazen bir tavus kuşu tüyünün renklerinden diyebilirim...

  • TASARIMLARINIZDA HAZIR PARÇA KULLANIRMISINIZ?

Hayır asla hazır parça kullanmıyorum. Bu iş benim başarılı olmak zorunda olduğum bir iş değil. Bu iş benim hayalim, emeğim, çocuğum ve bu çocuğun doğum yeri Tire olduğu için ilk defilem de Tire'nin meşhur keçelerini şallarımızda değerlendirerek hayat verdik.

  • YENİ TASARIMLAR YAPARKEN ESKİ TASARIMLARINIZDAN YARARLANIYOR MUSUNUZ?

Her zaman yeni tasarımlar peşindeyim. Farklılık benim  hayat felsefem  geriye bakmak tarzım değil...

  • İNSANLARIN TASARIMLARINIZA NASIL TEPKİLER VERMESİNİ BEKLER SİNİZ?

İnsanların tasarımlarımla kendileri arasındaki uyumu yakalamaları benim için çok önemlidir.

  • BU TASARIMLARI İNSANLARLA TANIŞTIRMA HİKAYENİZ NEDİR?

İlk olarak kendime yaptığım şalları arkadaşlarımın beğenmeleri, aynı şalları çok arayıp fakat bulamamalarıyla başladı. Rica üzerine aldığım siparişler beni tamamen hayallerime sürükledi. Ayrıca bu yola çıktığım ilk günden itibaren beni hiçbir zaman yalnız bırakmayan maddi manevi desteklerini benden esirgemeyen çok değerli eşim Efdal bey bu işin daha da profosyenelleşmesi gerektiği düşüncesindeydi. Böylece isim hakkımızı da almış olduk.

  • ÜRÜNLERİNİZİ SATIN ALMAK İSTEYENLER SİZE NEREDEN ULAŞABİLİR?

@gulsaadettsrm instagram hesabı üzerinden DM den ulaşabilirler.

  • SON OLARAK SÖYLEMEK İSTEDİĞİNİZ BİR ŞEY VAR MI?

Söylenecek söz çok. Yazılacak çok satır var aslında. İnsanların mutluluklarıyla mutluluk duyan, kibirsiz hayatımın en güzel aksesuarı olan tasarımlarımı kullanan onları kullanarak hayat veren biriyim. Hazırladığımız ilk defilemde beni yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ederim.

Editör: Haber Merkezi