Anadolu'nun dört bir yanından eşsiz kareleri Kanal 7 ekranlarında izleyenlerle buluşturan gezi programı Bahar Kapıda, her hafta şehir şehir gezmeye devam ediyor. Samimi ve eğlenceli sunumuyla izleyenlerin gönlünde taht kuran Bahar Gelir'in sunumunu üstlendiği program bu hafta Tire'ye konuk oluyor.

Ege Bölgesi'nin gözbebeği İzmir'e rotasını çeviren Bahar Kapıda ekibi, tarih kokan sokakları ve yemyeşil doğasıyla görenleri kendine hayran bırakan Tire'ye adım atar atmaz ilk olarak 700 yıllık geçmişe sahip Tire'nin coğrafi işaretli ürünü olan Beledi dokuması yapımını izlemeye gitti. Dokuma tezgahının başına geçen Bahar Gelir, dokuma yapmanın inceliklerini öğrendi.

Ardından mandalina hasadı yapan Tirelileri gören Bahar Gelir, mis gibi kokan mandalinaları toplamaya koyuldu. Turuncunun en canlı tonunu gözler önüne seren mandalinaları toplayan Gelir, bir yandan da tadına bakmayı ihmal etmedi.

Daha sonra yöresel körüklü çizme üreten Hasan Amcayla buluşan Bahar Kapıda ekibi, el yapımı ayakkabıları izleyenlerin beğenisine sundu. Hasan amcanın çivileri ağzında unutarak eve gittiğini gören Bahar Gelir, hem şaşırdı hem de korku dolu anlar yaşadı.

Hasan Amcanın el emeği göz nuru renkli çizmelerini giyen Gelir, soluğu Tire pazarında aldı. Pazarda ufak bir gezintiye çıkan Gelir, yöre halkının yetiştirdiği ürünlerin satıldığı pazarda kahkaha dolu dakikalara şahitlik etti.

Program Cumartesi akşam saat 21:15’te Kanal 7’de yayınlanacak.

Editör: Haber Merkezi