Ercan ÇELİK

Tire’nin işlek güzergâhlarından olan Faik Tokluoğlu bulvarının Hürriyet mahallesi içerisinde yer alan kısmında, yıl boyunca çok sayıda trafik kazası yaşanıyor. Pek çoğu maddi hasarlı olsa da bazı trafik kazalarında sürücü ve yolcular ciddi şekilde yaralanıyor, ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor.

Trafik kazalarının çoğunluğunun bulvar üzerinde bulunan ikisi dönel, 3 ana kavşak dışında bulunan refüj arası geçitlerde yaşandığı tespit edilirken, çevre sakinlerinin ve Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün talebiyle Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), beklenen kararı aldı. Tire Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ilgili geçitlerin kapatılması için çalışmaya başladı.

Çalışmalar kapsamında Faik Tokluoğlu bulvarına bağlanan, Güven Caddesi, Mahmut Aşık Caddesi ve Piri Reis caddesini karşılayan refüj geçitleri kapatılacak. Bu sayede bulvar üzerinden yaşanan trafik kazalarının önlenmesi amaçlanıyor.

AVM ÖNÜNDEKİ OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Öte yandan, aynı düzenlemeler kapsamında cadde üzerinden bulunan alışveriş merkezinin önündeki kaldırım daraltılarak, araçlar için cep yapılacak. Bu sayede, özellikle AVM önündeki araç parklarından dolayı yaşanan yoğunluk ve kazaların önüne geçilmiş olacak.

Tire Belediyesi’nden Bayram Temizliği Tire Belediyesi’nden Bayram Temizliği

BAŞKAN OKUROĞLU: “KAZALARIN ÖNÜNE GEÇMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Faik Tokluoğlu bulvarındaki çalışmaları yerinde inceleyen Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu, “Bulvar çevresinde yaşayan vatandaşlarımızın, yaşanan kazalar sebebiyle ara geçişlerin kapatılması yönünde yoğun talebi vardı. Özellikle motosiklet kazalarının yoğun şekilde bu ara geçişlerde yaşandığını üzülerek görmekteyiz. Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün de görüşü ve UKOME kararıyla, Büyükşehir ve Tire Belediyesi ekiplerimizle düzenleme çalışmasına başladık. Çalışma kapsamında belirlenen 3 ara geçiş kapatılacak. Aynı zamanda alışveriş merkezi önünde de araç parklarından kaynaklanan yoğunluk ve trafik kazalarının önüne geçmeyi amaçlıyoruz. Yapacağımız ceplerle bu sorunu da çözmüş olacağız.” dedi.

Avm6

Avm7

Avm4

Avm5

Avm2

Avm3

Editör: Ercan Çelik