Tire’de siyasi tansiyonun oldukça arttığı şu günlerde, Demokrat Parti Tire İlçe Başkanı Hasan Sarp da aktif olarak kullandığı sosyal medya üzerinden adaylık sinyali veriyor.

 

Ercan ÇELİK

 

Son yıllarda en çok kullandığımız iletişim araçlarından biri olan sosyal medya siyasiler tarafından da oldukça aktif kullanılıyor. Tire’de aday, aday adayı ve ilçe başkanı gibi birçok siyasi, seçmenine ulaşmak için sosyal medyadan faydalanıyor. Sosyal medyayı aktif olarak kullanan Tireli siyasilerden Hasan Sarp da, son günlerde facebook profilinden yaptığı paylaşımlar ve açıklamalarla dikkat çekiyor.

 

 

ADAY MI OLACAK?

Geçtiğimiz gün facebook hesabından takipçilerine uzunca bir açıklama yazan DP İlçe Başkanı Hasan Sarp, “Siyasi hayatım boyunca kimsenin adamı olmadım, asla da olmam” diyerek kendisinin siyasi iradenin bir temsilcisi olduğunu dile getirdi.

Sarp’ın facebook profilinde yaptığı aynı açıklamada, “Ben kendi başıma sadece Hasan Sarp olarak mücadelemi verebilirim. Partim bana çık başkan adayı ol ol derse çıkar onu da yaparız.” Sözleri, Hasan Sarp’ın bağımsızdan adayı olabileceğinin sinyalleri olarak algılandı. Anlaşılan o ki, eğer Demokrat Partililer kendisini aday olarak göstermezse, Hasan Sarp bağımsızdan aday olabileceğinin sinyalini veriyor.

Hasan Sarp’ın facebook profilindeki paylaşımın tamamı ise şu şekilde oldu; “ Çok değerli dostlarım beni tanıyan tanımayan sevgili Tireliler. Şunu bilmenizi isterim ki siyasi hayatım boyunca kimsenin adamı olmadım; asla da olmam. Ben siyasi iradenin bir temsilcisiyim bu onurlu görevi de bugüne kadar elimden geldiğince gücüm yettiğince sürdürüyorum.  Yaşım daha genç olmasına rağmen siyasette partimin her kademesinde görev aldım.  Kendimi yetiştirdiğime, geliştirdiğime inanıyorum. Ben kendi başıma sadece Hasan Sarp olarak mücadelemi verebilirim. Partim bana ‘çık başkan adayı ol ol’ derse çıkar onu da yaparız ama bu iş destek olmadan halkın teveccühü olmadan olmaz.  Yoksa Allah’tan başka kimseden çekinmem korkmam.  Bizim de Tire ile ilgili güzel projelerimiz fikirlerimiz düşüncelerimiz var.  Beni kimse yanlış tanısın istemem.  Aynaya baktığımda kendimi gören biriyim. Lütfen bizim gibi hizmet etmek isteyen gençlere destek olun sahip çıkın. Fkirlerimize düşüncelerimize irademize saygı gösterin.  Yani gazla çalışan bir varlık değilim. Şu an Tire’de siyasi bir boşluk var. Burada amaç güçlü olan partileri destekleyip kolay yolu seçmek mi yoksa cesur olup kendine güvenen halkı için savaşan hizmet etmek adına projelerini ortaya koyan adeletli yolu seçen mücadele verecek kadrolarımı desteklemek?  Burası sosyal medya herkes fikrini açıkça söylesin ki hep siyasetçilere soru sorulur bir siyasetçi olarak da ben beni tanıyan tanımayan herkese buradan fikrini açıklamaya davet ediyorum. Bu doğrultuda biz de fikirlere saygı duyduğumuzu gösterelim.  Saygılarımla."

 
AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Hasan Sarp, Demokrat Parti’den ya da bağımsız aday olacak mı henüz merak konusu. Kendisi de sosyal medya dışında henüz basına bu yönde bir açıklama yapmış. Önümüzdeki günlerde Hasan Sarp’ın, yapacağı açıklamalarla adaylık konusunda kamuoyunu aydınlatması bekleniyor. 

Editör: Haber Merkezi