Karayolu Trafik Güvenliği Haftası, Tire’de özel bir program ile kutlandı.

 

Ercan ÇELİK / HaberTire

 

Sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önüne Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından çelenk bırakılmasıyla başlayan törenler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sürdü. Tire Belediye Bandosu’nun eşliğinde hep bir ağızdan okunan İstiklal Marşı’nın ardından, tertip edilen özel programa katılmak üzere, Tire Belediyesi Kültür Salonu’na geçildi.

 

 

Kutlamalara Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Cumhuriyet Savcısı Alper Tunçer, Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Serhan Varol, Tire İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, Oda, kooperatif ve dernek başkanlarının yanında siyasi parti temsilcileri katılım gösterdiler.

 

 

“TRAFİK CANAVARIYLA MÜCADELENİN TEK YOLU KURALLARA UYMAKTIR”

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amiri Komiser Bekir Taşdemir,  “Ülkemizde her yıl binlerce insan trafik kazalarıyla hayatını kaybetmektedir. Trafik canavarlarıyla mücadele etmenin tek yolu, trafik kurallarına uymaktır. Bilgisiz ve cahil insanlar, trafik kurallarına uymayarak ölen insan sayısının artmasına sebep olmaktadır. Trafik Haftası, trafik kurallarının anlatılmasında önemli bir zaman dilimidir. Trafik kurallarını öğrenerek ve çevremizdeki insanlara öğreterek, bu haftanın amacına ulaşmasına yardımcı olabiliriz. Ülkemizin kanayan yarası olan Trafik terörünü bir nebze azaltabilmek için 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında öğrencilerimize görsel ve uygulamalı olarak eğitim verildi ve verilmeye devam edilecektir. 1 Aralık 2012 tarihinde başlayan zorunlu kask uygulaması öncesi Kasım ayında “Kaskını tak, Hayatını kurtar” sloganı ile İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak vatandaşlarımıza 50 adet kask dağıtarak bu konuda vatandaşlarımızı bilinçlendirmeye çalıştık. İlçemizde 2012 yılında 192 adet yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazası olmuştur.” Şeklinde konuştu.

 

 

 

Trafik Jandarma Sorumlu Astsubay Kıdemli Başçavuş Mustafa Avar ise, “Tire İlçe Jandarma Komutanlığı emrinde görevli 2 Jandarma Trafik timi bulunduğundan trafik hizmetleri 24 saat esasına göre 2 astsubay, 4 uzman jandarma çavuşla vardiyalı olarak yürütülmektedir. Jandarma Trafik timlerimiz; 67 km’si il yolu, 396 km’si köy yolu olmak üzere toplam 463 km’lik yolda görev yapmaktadır. 2012 yılı içeresinde trafik timlerimiz ilçemizde sorumluluk bölgesinde toplam olarak 111 ölümlü ve yaralanmalı trafik kazasına müdahale etmiştir.” Dedi.

 

 

ÖDÜLLER VERİLDİ

Tire Belediyesi Kültür Salonu’nda gerçekleştirilen kutlama programı kapsamında Tire’de yaşayan örnek sürücülere plaket verildi. Plaket alan örnek sürücüler, Sezgin Erkek, Mustafa Ali Çulcu, Şakir Köseoğlu ve Hülya Karakaş oldu. Plaketleri Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi takdim etti.

 

Tire’de farklı teşkilatlarda görev yapan yılın trafikçilerine plaketleri Tire Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Serhan Varol tarafından takdim edildi. Plaket alan trafikçiler şu şekilde;  Hasan Caner (Polis Memuru), Emre Kemer (Jandarma) ve Mehmet Fatih Eken (Zabıta).

 

Kutlama programı kapsamında ilkokullar arasında düzenlenen “Trafik Konulu” resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi. Sıralamalar şu şekilde;

Trafik Konulu Resim Yarışması

  1. Paşa Tığcı – Özel Bilgi Koleji
  2. Dilara Tıbıkoğlu – Özel Bilgi Koleji
  3. Mustafa Ali Ersöz – Özel Bilgi Koleji

 

Trafik Konulu Şiir Yarışması

  1. Ela Nur Ekici – Dört Eylül İlkokulu
  2. Ceren Oflaz – Melahat Aksoy İlkokulu
  3. Yunus Kahraman – Yeni Çiftlik İlkokulu

Trafik Konulu Kompozisyon Yarışması

  1. Sıla Korkulu – Melahat Aksoy İlkokulu
  2. Damla Kayacık - Melahat Aksoy İlkokulu
  3. Elif Özgüler - Melahat Aksoy İlkokulu

 

 

KONVOY YAPILDI

Salonda yapılan kutlama programının ardından Tire’nin işlek caddelerinde konvoy halinde gezen polisler, trafik haftasına dikkat çektiler.

Editör: Haber Merkezi