Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde toplanan Tire İlçe Kurban Komisyonu, kararlarını açıkladı. 



Ercan ÇELİK / HaberTire



Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi başkanlığında toplanan komisyonda alınan kararlar, Tire Müftlüğü’nün resmi internet sitesi üzerinden yayınlandı. Kurbanlık hayvan satışlarının hayvan pazarında yapılacağı belirtilen açıklamada şu kararlar yer aldı;
-Kurban kesim yerleri Tire Belediyesi Mezbahası, Toki ve Gökçen Belediye Mezbahası olarak belirlenmiştir. Mezbahalarda büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıklar,  Toki’de sadece küçükbaş kurbanlıklar kesilecektir.

-Kesim bedeli, büyükbaş kurbanlık için etinin kemiğinden sıyrılması halinde Bayramın birinci günü 250 TL, dört parçaya bölünmesi halinde 150 TL, küçükbaş kurbanlık için ise 50 TL’dir. Bayramın ikinci günü ve diğer günler büyükbaş kurbanlık için etinin kemiğinden sıyrılması halinde 220 TL, dört parçaya bölünmesi halinde 125 TL, küçükbaş kurbanlık için ise 50 TL’dir.

-Vatandaşlarımız, kesim ücretini 04 Ekim 2013 Cuma günü saat 14.00’den itibaren, İlçe Müftülüğünde makbuz karşılığında yatırarak, kesim sırası alabilirler.

-Kurbanlıklarını bayram günlerinde kesim yerlerine getirenler ise, ücretini makbuz karşılığında görevliye ödeyerek sıra alabilirler.

-Kurbanlıklarını kendi imkanlarıyla kesmek isteyen vatandaşlarımız, umuma açık park, cadde ve sokaklarda kesilmemek şartıyla, sağlık kurallarına uyarak ve çevreyi kirletmemeye özen göstererek, ehil kimselere kestirebilirler.


-Kurban kesimi sonrası oluşacak atıkların poşetlenip çöp konteynerlerine atılması gerekmektedir.

Editör: Haber Merkezi