Bayındır Belediyesi’nin Yakapınar Köyü’nde gerçekleştirmeyi planladığı uçurtma şenliği ile ilgili bir gazetede yer alan haberde, bu şenliğin Yakapınar’daki kirlilik sorununun üzerini örtme maksatlı yapıldığı iddia edilmişti. Bu haber pek çok çevre tarafından tepkiyle karşılandı. Tepki gösterenlerden biri de uçurtma şenliği fikrinin mimarı Zühre Karaoğlan oldu.

HaberTire Gazetesi’ne açıklama yapan Karaoğlan, “Yakapınar Köyü’nde fahri başkanı olduğum Yakapınar Kültür Dayanışma Derneği’nin geçmişte düzenlediği “Mart Dokuzu” diye bilinen bahar şenliği etkinliği zaten vardı. Eskiden bu etkinliği dernekle beraber gerçekleştirirdik. Fakat 15 yıldır köyde değilim. Şimdi yeniden köyüme taşınınca bu projeyi tekrar hayata geçirmek istedim. Bunu bahar şenliğinden daha kapsamlı hale getirerek ve Bayındır Belediyesi’ni içine katarak bir festival havasında gerçekleştirmek istedik. Bu festival sayesinde köylü kadınlarımız el emeği ürünlerini doğrudan tüketiciye sunabilecekler. Bu talebimizi de belediye başkanımız Sayın Ufuk Sesli’ye ilettik. O da sağolsun kırmadı ve projeyi sahiplendi.Fakat buradaki önemli olan detay projenin belediye tarafından değil, bizzat ben ve köy halkımız tarafından ortaya atılmış olmasıdır.

Bazı gazetelerde konuyu saptırmaya çalışan, maksatlı haberler yaparak Bayındır Belediyesi’ni ve Başkan Ufuk Sesli’yi bu projemiz üzerinden yıpratmaya çalışanlar, zamanlamanın manidar olduğunu ifade ediyorlar. Zamanlama Bayındır Belediyesi ile değil, tamamen şahsım ve köylümüzün tekrar bu projeyi hayata geçirmek istemesiyle alakalıdır.

Köydeki kirlilik sorunun bu projeyle uzaktan yakından alakası yoktur. Böyle olumlu ve faydalı projelerin, sırf siyaset yapmak uğruna kirletilmeye, saptırılmaya çalışılması çok acıdır.

“ORGANİK PAZAR, KAMU YARARINA BİR PROJEDİR”

Ayrıca ulusal bir televizyon kanalında geçtiğimiz günlerde bazı şahıslar Bayındır’da kurulacak organik Pazar üzerinden, yine belediyemizi yıpratmaya çalışmaktalar. Bu Pazar projesi de benim projemdir ve tamamen halk yararına, kamuyla işbirliği projesidir. İçinde sadece Bayındır Belediyesi değil, İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık  İl Müdürlüğü ve kooperatifler de yer almaktadır. Üstelik henüz uygulama aşamasındadır. 420 sertifikalı üreticiyi kapsamaktadır. Uzun vadede de bölgeyi ekolojik tarıma yönlendirmeyi amaçlamaktadır. Bu gibi kamu yararına projelerin siyasete malzeme edilerek, bunlar üzerinden kurumları yıpratma çabası kimseyi bir yere taşımayacaktır.”

Editör: Haber Merkezi