Uzun süredir yapım çalışmaları devam eden Belevi Yolu’nda sorunlar bitmek bilmiyor. Yolun bazı bölümlerinde meydana gelen bozukluklar sürücüleri canından bezdiriyor. Yeni yol çalışmasından dökülen taş ve kaya parçaları ise trafikte seyir halindeki sürücülere zor anlar yaşatıyor. Bazı bölgelerde yaşanan zemin bozuklukları sürücü ve yolcuların can güvenliğini de tehdit ediyor.

LASTİKLER PATLIYOR JANTLAR PARÇALANIYOR

Sürücülerin en çok zorlandığı bölge  Alaylı Köyü yakınları. Daha önce HaberTire Gazetesi’nin defalarca gündeme getirdiği bölgede sorunlar artarak devam ediyor. Havaların da ısınmasıyla birlikte oynayan zemin araçların alt takımlarına zarar veriyor. Tüm bunlara bir de yeni yol çalışmasından yuvarlanan taş ve kaya parçaları eklenince lastikler patlıyor jantlar parçalanıyor. En önemlisi de insan hayatı hiçe sayılıyor.

Tire’de lastik tamirciliği yapan Yılmaz Deveci, haftanın 3-4 günü Belevi Yolu’nda çalıştığını söyledi. Deveci yaptığı açıklamada;

Ben böyle bir sorumsuzluk görmedim. Haftanın 3-4 günü buralardayım. Yazık bu vatandaşa. Vatandaşın cebinden çıkan paranın haddi hesabı yok. Bu bölgede araçların lastikleri de jantları da patlıyor. Bugün 4 tane lastik almaya kalksanız 2 BİN TL. Çok yazık” dedi.

Editör: Haber Merkezi