Tire’de yaşayıp İzmir’de çalışan memur, bankacı ve özel sektör çalışanlarından oluşan bir grup, iki hat arasında çalışan otobüslerin eski ve yetersiz olduğu gerekçesiyle büyük sıkıntı yaşadıklarını ifade etti. Konuyla ilgili Eshot Merkezi’ne defalarca mail attıklarını ifade eden Tireli vatandaşlar, önceki gün ortak açıklama yaptı. Her gün yaşadıkları kargaşadan dolayı mağdur olduklarını ifade eden vatandaşlar, yaptıkları ortak açıklamada şu cümlelere yer verdi;

“Bizler İzmir’de çalışan memur, bankacı vs. Tireli vatandaşlarız. İzmir’e işimize gitmek için her sabah sabah 798 numaralı Tire-Torbalı aktarma merkezi belediye otobüsünün 06:40 ile 07:35 Tire’ye dönüşlerin ise Torbalı aktarma merkezinden akşam 17:40 ve 18:30 saatlerindeki belediye otobüslerini kullanıyoruz. Otobüsler çok eski. Kışın soğuk, yazın ise çok sıcak yani klimalar çalışmıyor.
Ayrıca en önemli sorunumuz otobüsler çok kalabalık oluyor. İnsanlar ayakta gitmekten şikâyetçi. Belirttiğimiz saatlere yeni körüklü (büyük) otobüslerin verilmesini, bu sayede ayakta yolculuğun bir nebze de olsa giderilmesini istiyoruz. Lütfen bu konuda bizim sesimiz olun. Defalarca Eshot merkeze mail attık ama bir sonuç alamadık.”

Editör: Haber Merkezi