İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencisi Tireli İlayda Yaşın, bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Gelinlik Tasarım Yarışması’nda ödülleri topladı. Bu yıl ‘modaverse’ temasıyla gerçekleşen Gelinlik Tasarım Yarışması, büyük heyecana sahne oldu. Türkiye genelinden yoğun katılımın olduğu avrupanın en büyük fuarında yarışmanın finalinde, birbirinden iddialı 15 tasarım arasından ödül almaya hak kazandı. Jürinin yaptığı değerlendirme neticesinde İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi İlayda Yaşın, ödüle layık görülerek yarışmaya damga vurdu.

KUTUP YILDIZ ESİNTİLERİ

‘Polaris’ ismini verdiği gelinliğe ilişkin detayları paylaşan İlayda Yaşın “Kutup yıldızı belirsizliği, kehanetleri ve yön göstermeyi simgeler. Ben de yarışmanın temasına uygun olacağını düşünerek kutup yıldızının yapısından ve büyüdüğüm toprakların işciliğinden esinlenerek çalışmamı yaptım. Saf ipek kumaş üzerine tel kırma ve taş işlemeleri kullandım. Özellikle tel kırmaların hazırlanması çok ciddi zaman alıyor. 3 ayrı tasarım ile yarışmaya katıldım. Tasarımlar için yaklaşık 3-4 ayı kapsayan bir çalışma süreci geçirdim. Oldukça titiz davrandığım bir çalışma oldu; tüm bunlara da değdi. Ödül almak harika bir duygu. Aslında odül alacağımı hissediyordum, ödülü bekliyordum. Ama ismimi gördüğüm an, büyük bir heyecan ve coşku oldu. İlk ödülüm olması da benim için ayrıca anlamlı oldu. Değerli juri üyelerine, Akademisyenlerimize ve benimle bu heyecanı paylaşan herkese çok teşekkür ederim” diye konuştu.

İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yazgan Bulgun ise, ödüle layık görülen İlayda Yaşın’ı kutlayarak, “Bu yılki yarışmada, finale kalan 15 tasarımdan 5’i bizim öğrencilerimize aitti. Gençlerimiz; tasarımlarıyla, ortaya koyduğu yaratıcılıkla fark yarattı. Bizlere de büyük gurur yaşattı. Fakülte olarak; sektörün talepleri doğrultusunda nitelikli bir eğitim sürecinden geçen, daima yeniliğe odaklanan, özgüvenli gençler yetiştirmeye devam edeceğiz. Öğrencilerimizin elde ettiği başarılar, fakülte olarak farkımızı ortaya koyuyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi