Motosiklet DenetimŞehir merkezinde motosiklet kullanımının yaygınlaşması ve buna bağlı olarak bu araçların trafik kazalarına karışma oranının artması üzerine harekete geçen İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi’nin talimatı ile Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı şehir içi trafik ekipleri, özellikle sürücülerin kask kullanmasına yönelik tedbirleri artırdı.

Ahmet ŞENKİ / Yerel Güç Gazetesi


İlçe merkezinde motosiklet kullanımının yaygınlaşması ve buna bağlı olarak bu araçların trafik kazalarına karışma oranının artması üzerine harekete geçen trafik ekipleri, motosiklet sürücülerini yakın takibe aldı. Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı şehir içi trafik ekipleri, özellikle sürücülerin kask kullanmasına yönelik tedbirleri artırdı. Trafik ekipleri, günün değişik saatlerinde ve değişik noktalarında gerçekleştirdiği uygulamalarda kask takmayan, küçük yaşta kullanım ile ehliyetsiz, vize süresi geçmiş, gürültü kirliliğine yol açan susturucusu sökülmüş ve plakasız motosikletler üzerinde kontroller gerçekleştiriyor.
Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi’nin talimatı üzerine bu hafta başlayan motosiklet uygulamalarında Tire İlçe Merkezinin belli noktalarında denetlemeler yapılacak. Konuyla ilgili açıklamada bulunan ilçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi “ Vatandaşların bilinçlenmesi acısından yapılan bu uygulamalar son günlerde meydana gelen kazalar ve motosiklet sürücülerin dikkatsiz ve aşırı hızlı kullanmalarının artması nedeniyle ilçemizin belirli noktalarında trafik ekiplerimiz motosiklet sürücülerimizin bilinçli bir şekilde araç kullanmalarını sağlamak amacıyla ekiplerimiz tarafından uygulanmaktadır. İlçemiz Tire’de can ve mal kaybının olmaması ve vatandaşlarımızın huzurlu ve rahat olmaları kazasız günlerin olması nedeniyle belirli bir düzeye gelene kadar bu uygulamalar devam edecektir.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi