1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle ilçemiz Tire’de ‘’ Camiler ve Engelliler ‘’ konulu bir konferans düzenlendi.

Ahmet ŞENKİ / Yerel Güç Gazetesi

Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde her yıl olduğu gibi bu yıl da Tire İlçe Müftülüğü tarafından konferans tertip edildi. ‘’ Camiler ve Engelliler ‘’konulu konferansa konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı İç Denetçisi Başmüfettiş Abdullah Vasfi Yüce katıldı.
Belediye Kültür Salonu’nda gerçekleşen programa Tire İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, AK Parti İzmir İl Genel Meclisi Üyesi Refik Konur, AK Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu, MHP Tire İlçe Başkanı Bayram Demirel, BBP Tire İlçe Başkanı Erkan Etçi, Tire Belediyesi Meclis Üyesi İlhan Agat, Tire Müftüsü Salih Sağlam, Bayındır Müftüsü Mustafa Akdağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali  Ölçer, İlçe Nüfus Müdürü Hasan Kalaycı, İlçemizde görev yapan din görevlileri ve çok sayıda Tire halkı katıldı.Camiler Engelliler
Tire Kara Hasan Camii İmamı Muhammed Turan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “Camiler ve Engelliler” konulu sinevizyon gösterimi ve Tire İlçe Müftülüğü’nün İlahi Korosu ile devam etti.
Tire Müftüsü Salih Sağlam yaptığı konuşmada ; ‘’ 1 ile 7 Ekim arası Camiler ve Din Görevlileri Haftasında her yıl Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından bir tema ele alınmakta. Geçtiğimiz yıl çocuklarımızı temayı ele almıştık. Bu yıl ise engellilerimizi. İmkânı olan insanlarımızın Camilerimize engelliler için ihtiyac duyulan rampalar yaptıralabilir.Bir camimize sadaka yapmak güzel olur.Örneğin Mehmet Akfi Camisine yapılan üst geçit gibi.Engelli vatandaşlarımız için bir camimize yardımımız sadaka olacaktır. ‘’ dedi.
Daha sonra katılımcılara “Camiler ve Engelliler” konulu bir konferans veren Diyanet İşleri Başmüfettişi Abdullah Vasfi Yüce, bu yıl esas amaçlarının camilerde engellilerin üzerine dikkat çekmek olduğunu dile getirerek, “8 milyon engellinin camiler-engelliler2bulunduğu ülkemizde camiler inşa edilirken onları görmezden gelmek hepimizin ortak kusurudur. Bu kusuru ortadan kaldırmak için camiler yeniden engellilere göre dizayn edilmelidir” dedi.   Vasfi Yüce, Allah’ın verdiği engeli bir zulüm olarak görmenin çok yanlış bir tutum olduğunu belirterek,  Sahabe arasında 50 engellinin bulunduğunu ve engellilere Eyüp (as)’ın sabrıyla sabır göstermenin mükâfatının da çok yüksek olduğunu ifade etti.
Toplumun engellilere karşı 2 şekilde yanlış davrandığını vurgulayan Vasfi Yüce, engellilere karşı onları küçümsemek,dışlamak, ve sen ne suç işledin ki Allah sana bu cezayı verdi şeklinde bakıldığının yanlış olduğunu dile getirerek, ‘’Toplumumuza düşen dini görevler vardır,bir de psikolojik dini görevlerimiz vardır.Allahın imtihan için vermiş olduğu engeli Allahın cezası olarak görmek İslamımızda kabul etmez.Bir engelliyi bakmak annelerin ve babalarının da imtihanıdır.’’ Şeklinde konuştu.
Davetliler tarafından dikkatle dinlenen konferans sonunda Vasfi Yüce, konferansı sabırla dinleme lütfünde bulunan davetlilere teşekkür ederek, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Program sonunda İlçe Müftümüz Salih Sağlam, Başmüfettiş Abdullah Vasfi Yüce'ye bir buket gül takdim etti.

Editör: Haber Merkezi