Sosyal medya yaygın olarak kullanılmasıyla Tire Kaymakamlığı da bu platformda yerini aldı.

 

Ergün ÇELİK

 

Sosyal medyanın tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kullanılması gitgide yaygınlaşıyor.Tek yönlü bilgi paylaşımından, çift taraflı ve eş zamanlı bilgi paylaşımına imkan sağlayan sosyal medya, kişilerin internet üzerinden birbirleriyle dialog kurmasını da kolaylaştırmakta. Sosyal ağlar, insanların birbiriyle içerik ve bilgi paylaşmasını sağlayan internet siteleri ve uygulamalar sayesinde, herkes aradığı, ilgilendiği içeriklere ulaşabilmektedir.

Bu doğrultuda sosyal medyada yer almaya karar veren Tire Kaymakamlığı, facebook ve twitter’da kurumsal hesaplarını açarak bunu basın yoluyla açıkladılar.

Konuyla ilgili basına yazılı açıklamada bulunan Tire Kaymakamlığı ; “Sosyal medyanın yoğun biçimde kullanılmasıyla insanlar bu mecrada topluluklar kurarak haberleşmeye başlamış ve sosyal olaylara etki eder duruma gelmiştir. Diğer taraftan, sosyal medya siteleri devlet kurumları ile insanlar arasında doğruda iletişimin sağlanabildiği bir mesaj kanalı işlevi görmeye başlamıştır. Bu bağlamda; Kaymakamlığımız da sosyal medyada yerini alarak aşağıdaki adı verilen resmi hesaplar açmıştır.” dedi.

 

Twitter.com/tirekaymakamlik

Facebook.com/tirekaymakamligi

Editör: Haber Merkezi