Birbirinden önemli çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Tire Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, kursiyerler tarafından üretilen el emeği göz nuru ürünleri sergiledi. Hangar Çok Amaçlı Salon’da açılan sergide binlerce ürün sergilendi. Serginin açılışına Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Tire Belediye Başkan Yardımcısı Sefa Yıldırım, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Adnan Güven gibi isimlerle birlikte çok sayıda davetli katıldı. 4 gün sürecek olan sergi, 10:00 ila 22:00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

Sergiyle ilgili konuşan Tire Halk Eğitim Müdürü Adnan Güven, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Tüm dünyada yaşanan pandemi şartları nedeniyle geçtiğimiz iki yılda hem kurs ve kursiyer sayımız azaldı hem de yılsonu sergimizi yapamadık. Bu eğitim yılında şartların normale dönmeye başlamasıyla bizler de çalışmalarımıza hız verdik.

2021 – 2022 Eğitim öğretim yılının başından bu yana Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak çeşitli alanlarda birçok kurslar açtık. Bu kurslarımız, halkımızın istek ve ihtiyaçları göz önüne alınarak ve alan taraması yapılarak açılan kurslardır.

Şu an burada; Giyim Üretimi, Ahşap Boyama, El ve Makine Nakışları, File İşi, Takı Tasarım, Giyim Aksesuarları, Mefruşat, İğne Oyası, Çini İşleme, Çocuk Oyuncakları, materyal yapımı kurslarına katılan kursiyerlerimizin yıl boyunca yaptıkları ortaya çıkardıkları ürünlerin ancak bir kısmını sergileyebiliyoruz. Sergi alanımızda 3500/4000 yakın ürün sergilenmektedir. Sergi alanımız geniş olsaydı bu ürünlerin en az iki katı kadar ürünü de sergileyebilirdik.

Yılsonu sergimizin hazırlanmasında emeği geçen başta Müdür Yardımcılarımız olmak üzere, Öğretmenlerimize, Eğitmenlerimize, Usta Öğreticilerimize ve kurslara katılan kursiyerlerimize yaptıkları çalışmalar için teşekkür ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi