Seramik SergiTire Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından, halkın meslek öğrenmesi ve meslek edinmesi amacıyla gerçekleştirilen Seramik ve Cam İşleme Kursları, tüm yılın emeğini ve çalışmalarını geçtiğimiz gün açılan sergiyle sanatseverlerle buluşturdu.

 tire.bel.tr

İstasyon Mevkii’ ndeki Tire Belediyesi Sanat Galerisi ve Atölyesi’ nde Mart ayı başlarında faaliyet göstermeye başlayan kursların sergisi yine aynı Sanat Galerisi’ nde gerçekleşti. Birbirinden güzel ürünlerin sergilendiği serginin açılışına Tire İlçe Kaymakamı Hüseyin Ergi, Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler, Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu’ nun yanı sıra pek çok seçkin davetli katıldı.

Programda önce seramik ustası ve eğitmeni Lamghir Said konuklara canlı bir performans sergiledi. Kırmızı çamuru yoğurup torna tezgahında işleyerek yaptığı tabak ve vazo konuklardan büyük beğeni toplarken, Said Hoca Tayfur Çiçek’ i de torna tezgahına davet etti. Meraklı bakışlar altında çalışma önlüğünü takarak torna tezgahı başına geçen Tayfur Çiçek küçük bir vazo yaparak programa renk kattı. Seramik gösterisinin ardından cam işleme bölümüne geçen konuklar burada da güzel bir gösteriyle karşılaştılar. Cam işleme eğitmeni İbrahim Dinçol ve kurs öğrencileriyle birlikte camı eriterek ve cam üfleme tekniğini kullanarak objeler ve cam boncuklar yaptılar.

Açılışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tayfur Çiçek, “Bundan sonra da böyle kurslar, çalışmalar geliştirilerek devam edecek, iyi kursiyerler daha gelişmiş kurslarda kendilerini gösterecekler, daha iyi eğitim alacaklar. Ustalarımız konusunda da şansımız yaver gitti; gerek seramik ustamız gerekse cam ustamız konularında ehil arkadaşlar. Kısa zamanda çok güzel şeyler üretmişler. Bunların devamını diliyoruz. Tabii bunun kursiyerleri cezbeden ekonomik yanının da olması lazım. Piyasada tutabilecek, hediyelik eşya olabilecek evlerde gümüşlüklere konulabilecek ürünlere yönelmek gerekiyor. Bir de Tire’ yi  simgeleyen objeler kullanılırsa çok daha değerli olacak.” dedi.

Programın sonunda misafirler kokteyle geçerken, kurs eğitmenleri ve kursiyerler, Hüseyin Ergi, Tayfur Çiçek, Hasan Tuğan ve Hüseyin Çapkınoğlu’ na yaptıkları ürünlerden hediyeler takdim ettiler.

Editör: Haber Merkezi