Meteoroloji İzmir 2. Bölge Müdürlüğü, hafta sonu için Tire’nin de aralarında bulunduğu birçok bölgeye aşırı soğuk, sağanak yağmur ve kar uyarısı yaptı.
Bir süredir soğuk hava dalgasının etkisi altında olan Tire’de hava sıcaklığının daha da düşmesi bekleniyor. Hafta sonu kar tahmininin yapıldığı bölgemizde, aşırı soğuk hava koşullarının görüleceği tahmin ediliyor. Meteoroloji İzmir 2. Bölge Müdürlüğü, hava durumuyla ilgili Tire için iki uyarı birden yaptı. 21 Ocak Cuma Günü kuvvetli yağışların beklendiği bölgemiz, yeni bir soğuk hava dalgasının içine girecek. Herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için vatandaşları uyaran Meteoroloji İzmir 2. Bölge Müdürlüğü konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı;
“Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı havanın bu hafta sonundan (22.01.2022 Cumartesi)’den itibaren bölge genelinde etkili olması bekleniyor. Önümüzdeki hafta başından (24.01.22 Pazartesi) itibaren, bölgemizin Karadeniz üzerinden gelecek daha soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği, bunun sonucunda bölge genelinde aşırı soğuk hava koşullarının görüleceği tahmin ediliyor. 
21.01.2022 Cuma Günü: sabah saatlerinde Kıyı Ege’den itibaren başlayacak yağışların Kıyı Ege’de kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yağmur ve sağanak yağmur şeklinde görülecek yağışların akşam saatlerinden sonra bölgemizin kuzeyinde ve yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. 
22.01.2022 Cumartesi Günü: Bölge genelinde görülecek yağışların, kıyı ve Güney Ege’de yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.
23.01.2022 Pazar Günü: İzmir, Aydın ve Çanakkale’nin batısı dışında görülecek yağışlar kar şeklinde olacak. 
24.01.2022 Pazartesi Günü’nden itibaren; Karadeniz üzerinden gelecek aşırı soğuk hava nedeniyle bölgemizde beklenen yağışların kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.
İzmir il genelinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; 21.01.2022 Cuma sabah saatlerinden itibaren kuvvetli (21-50 kg/m2), İzmir’in güneyinde (Selçuk, Torbalı, Seferihisar, Menderes) çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor.
Sel, su baskını, yıldırım, yerel kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Editör: Haber Merkezi