Köpek Güzellik YarışmasıTire Belediyesi tarafından 4 Eylül Kurtuluş şenlikleri kapsamında, bu yıl ilk kez düzenlenen ‘1. Köpek güzellik yarışması’ 100’e yakın köpeğin sahiplerinin refakatinde katılması ve çok sayıda vatandaşın gösteriyi ilgiyle izlemesiyle gerçekleştirildi.

Ali YILDIZ / Büyük Tire Gazetesi

Tire Belediyesi ve Tire Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği işbirliğiyle düzenlenen, 5-6 Eylül tarihlerinde İstasyon Parkı alanında yapılan ‘1. Tire Köpek Güzellik Yarışması’ sona erdi. Yaklaşık 100 civarında köpeğin arz-ı endam ettiği yarışmada, birçok köpeğe ödül verildi.

‘Av köpeği’, ‘çoban köpeği’, ‘büyük ırk’ ve ‘küçük ırk’ olmak üzere 4 ayrı kategoride yapılan yarışmaları, hayvan sevgisi ile bilinen Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’te yakından takip etti.   HAYTAP (Hayvan Hakları Federasyonu) İzmir temsilcisi Funda Bayrı Ersoy’un da izlediği yarışma iki gece sürdü. Her iki yarışma programını da yüzlerce vatandaş keyifle izledi. Beklenenden daha fazla ilgi gören yarışmalarda jüri üyeliklerini; Erhan Elibol, Okan Oytun, Ferhat Soykan, Melek Furtuna Aral, Aylin Aktaş, Defne Ekipman, Zafer Etyemez ve Gülin Ünler yaptı.

 

TİRE’NİNEN GÜZEL KÖPEKLERİ ŞUNLAR:kopek-yarisma

En güzel köpek yarışmasında dereceye giren, madalya ve kupalarını alan köpekler ve sahiplerinin isimleri şöyle: Av köpeği kategorisinde dereceye giren köpekler; Zeytin isimli köpek (sahibi Fazlı Çoban). Köpüş isimli köpek (sahibi Birol Kara), Asil isimli köpek (sahibi Altan Bozbey), Efe isimli köpek (sahibi Hüseyin Yıldız).

Çoban köpeği kategorisinde dereceye giren köpekler; Kasap isimli köpek (sahibi Hüseyin Andaç), Rocky isimli köpek (sahibi Salih Hoşgör), Fıstık isimli köpek (sahibi Hüseyin Yıldırım), Arslan isimli köpek (sahibi Ferdi Demir),

Büyük ırk kategorisinde dereceye giren köpekler; Şirin isimli köpek (sahibi Melih Öksüz), Ateş isimli köpek (sahibi Müsteba Gönülçelen), Paşa isimli köpek (sahibi Berkay Gider), Alex isimli köpek (sahibi Volkan Tetik),

Küçük ırk kategorisinde dereceye giren köpekler; Sindy isimli köpek (sahibi Nevzat Erçin), Terry isimli köpek (sahibi Cüneyt Ergeldi), Fifi isimli köpek (sahibi İlayda Topçuoğlu), Poko isimli köpek (sahibi Abdullah Hadimlioğlu) ve jüri özel ödülünü alan  Tarçın isimli köpek (sahibi Alp Dikici). 

Editör: Haber Merkezi