Rasih Kirazoğlu İlkokulu’nda her dönem geleneksel hale getirilen kan bağış kampanyasında en fazla bağışçının gelmesini sağlayan 3 öğrenci bisikletle ödüllendirildi. Ödül töreni bugün Rasih Kirazoğlu İlkokulu’nda yapıldı. Törene Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Kızılay Ege Bölgesi Kan Merkezi Müdürü Dr. Barış Dolaş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Duygu Çevirgen Uzun, sponsorların organizasyonunu sağlayan Faruk Eryiğit gibi isimlerle birlikte çok sayıda davetli katıldı. Törende en fazla bağışçının gelmesini sağlayan Poyraz Aydın, Berkay Özcan ve Tuana Evcimik isimli 3 öğrenciye bisiklet hediye edildi. Kaymakam Çobanoğlu, ödül alan çocukları tebrik etti.

Kan bağışı kampanyası ile ilgili konuşan Kızılay Ege Bölgesi Kan Merkezi Müdürü Doktor Barış Dolaşan, yaptığı açıklamada şu cümlelere yer verdi;

“Türk Kızılay, kurulduğu günden bu yana toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesinde katkıda bulunmak, doğal afetlerde mağdur olan ve ihtiyaç sahibi insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak için önemli hizmetlerde bulunmanın yanısıra ‘kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır’ ilkesiyle ülkemizde kana ihtiyacı olan hastaların ihtiyaçlarını karşılamak için var gücüyle çalışmaktadır.

                Türk Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Ödemiş Kan Bağış Merkezi olarak uzun bir süredir ‘İzmir sana kanım feda’ projesi kapsamında sorumluluk sahamızdaki birçok okulumuzda kan bağışı organizasyonları gerçekleştirmekteyiz.

                Tire Kaymakamlığımızın, Tire İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün, okul idarecilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin destekleriyle Tire Rasih Kirazoğlu İlkokulu’nda geleneksel hale getirdiğimiz, kan bağışı organizasyonları her geçen yıl büyüyerek devam etmektedir.

                Her yıl kan bağışı organizasyonlarında en çok bağışçıyı kan vermeye ikna eden öğrencilerimize motivasyonunu artırmak amacıyla çeşitli hediyeler sunulmaktadır.

                Bu yıl yapılan kan bağışı organizasyonuna Tire Kaymakamı Sayın Fatih Çobanoğlu, Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Barış Dolaş ve Tire İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Duygu Çevirgen Uzun’un katılımları ile en çok kan bağışçısını kan vermeye ikna eden ilk üç öğrencimize sponsorlarımızın katkılarıyla bisiklet hediye edilmiştir.

                Türk Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Ödemiş Kan Bağış Merkezi olarak, bu organizasyonda emeği geçen başta Tire Kaymakamı Sayın Fatih Çobanoğlu’na, sponsorlarımızın organizasyonunu sağlayan Faruk Eryiğit’e İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, okul idarecilerine, öğretmenlerimize, velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Editör: Haber Merkezi