Ziraat Odası delegeleri 3 Şubat 2023 tarihinde başkanlık seçimi için sandık başına gidecek. Mevcut Başkan Halil İbişoğlu, yeni dönem için yeniden aday olduğunu açıkladı. Adaylığıyla ilgili konuşan İbişoğlu Tire Ziraat Odası’nda göreve geldiği günden bu yana gerçekleştirilen projelere değindi. İbişoğlu, açıklamalarında şu cümlelere yer verdi;

“2001 yılında göreve geldik. O dönemde eski hal binamızda bulunan hizmet binamızı bugün halen kullanmakta olduğumuz yeni hizmet binamıza taşıdık.

O dönemde odamızda hiçbir makine yoktu. Oda, sadece çiftçilerimizin resmi işlemlerini gerçekleştiren bir büro niteliğindeydi. O günden bu yana öz kaynaklarımızla yaptığımız yatırımlarla 5 traktör, ot balyalama, ot biçme, ot toplama, ot dağıtma, saman balyalama, çift sıra sılaj makineleri, taş toplama makinesi, katı gübre serpme makineleri, üreticilerimizin hizmetine ücretsiz olarak sunduğumuz 50 adet ilaçlama makinesi, fidan dikme makinesi, meyve bahçesi dal parçalama makinesi, bahçe sürme makinesi, ceviz soyma makinesi, kestane patozu,  gibi pek çok makineyi satın alarak odamızın envanterine kaydettik. Bunlara ek olarak Küçük Sanayi Sitesi’nde 2 adet dükkan satın aldık. Bu dükkanlardan birini makine ve ekipmanlarımızı muhafaza altına almak için kullanıyoruz. Diğer dükkanımızı da önümüzdeki günlerde çiftçilerimizin yararına gerçekleştirecek olduğumuz özel bir proje için bekletiyoruz.  Göreve geldiğimiz günden bu yana yaptığımız işler tabii ki bunlarla sınırlı değil. Girdi maliyetlerinin hat safhaya ulaştığı, küçük menderes havzasında yaşanan kuraklık sebebiyle tarımsal faaliyetlerin büyük sıkıntıya girdiği bu dönemde, üreticilerimizi rahatlatacak, tarımı sürdürülebilir hale getirmek için daha yapacak çok işimiz var. Bu gerçekler ve gerekçeler doğrultusunda yeni dönem için yeniden adayım. Bu süreçte tüm üreticilerimizin desteğini bekliyorum.

‘HİÇBİR ADAYLA İŞBİRLİĞİMİZ YOKTUR’

Oda Başkanlığı için bu güne kadar iki delegemiz adaylığını açıkladı. Son günlerde diğer adaylarla işbirliği içinde olup, seçime birlikte gireceğimize dair ortaya asılsız iddialar atılıyor. Bu iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Bizim hiçbir adayla herhangi bir bağlantımız yada işbirliğimiz yoktur. Biz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bizi destekleyen delegelerimizle seçime gireceğiz.

HALİL İBİŞOĞLU KİMDİR?

Halil İbişoğlu Tire doğumlu olup Tarım ve Orman Bakanlığı’nın teşkilatlarında çalışmış, son olarak Tire İlçe Tarım Müdürlüğü’nden emekli olmuştur. İbişoğlu, Tireli çiftçilerin teveccühüyle 2001 yılında Ziraat Odası Başkanlığı’na seçilmiştir. Evli ve 2 çocuk babası olan İbişoğlu, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü ve Ege Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Tarım Bölümü mezunudur.

Editör: Haber Merkezi