Gölet ŞelaleTire Belediyesi’nin ilçeye yeni sosyal alanlar kazandırmak amacıyla başlattığı gölet çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Suyla doldurulan gölet alanının yanına kademeli şelale havuzu yapımı başladı.

Kamuran KIZILBOĞA / Büyük Tire Gazetesi

Çevresindeki tesis ve yaşam alanlarıyla birlikte toplam 220 bin metre kare alana yapılması planlanan Belediye göleti mesire alanı çalışmaları devam ediyor. Sadece suyun tutulduğu gölet alanının 16-18 bin metrekare olacağı yeni projenin bünyesinde; spor tesisleri, yürüyüş yolları, hobi bahçeleri, koşu parkuru, kafeterya alışveriş merkezleri, piknik alanları ve el sanatları reyonları gibi sosyal amaçlı alanlarında yer alacağı Belediye göleti mesire ve yaşam alanın Tire’nin yeni çekim merkezi halini alması amaçlanıyor. yapılmak isbarınacağı tesis, Tire için yeni bir cazibe merkezi olacak. Proje kapsamında, gölet alanında doğal dokuyu bozmadan ağaçlandırma ve çimlendirme çalışmaları da yapılacak.

ŞELALE GÖLETE AYRI BİR HAVA KATACAK

Göletin hemen yanı başında göletten ayrı olarak bir de kademeli şelaleli havuz yapımı başlatıldı. Yaklaşık 15 metre kadar yukarıdan kademeli olarak oluşturulan havuzlardan akan su 5 yada 6 kademede şelale şeklinde akarak en aşağıya kadar inecek ve oradan tekrar motorlu su pompası ile yukarıya pompalanarak devri daimi yapılacak. Oldukça güzel bir manzara oluşturacak olan şelalalerin, tesislere ayrı bir hava katacağını ifade eden Belediye yetkilileri, Tirelilerin Derekahve’den sonra ikinci bir vazgeçilmez mekana sahip olacaklarını belirtti.

“KENDİ EKİBİMZİLE VE İŞ MAKİNELERİMİZLE ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ”

Tire’ye nefes alacak yeni alanlar kazandırmak için bu örnek projeyi başlattıklarını kaydeden Tayfur Çiçek, yapılan çalışmalarla ilgili olarak, “Tire’nin geçmişine bakıldığında, eskiden bu alanda zaten doğal yollarla oluşmuş bir gölet vardı. ‘Tomali’ gölü diye adlandırılan bu göl, doğal sebeplerden dolayı zamanla kurumuş. Gölet alanına suyu verdik. Şimdi alan çevresinde düzenleme çalışmalarına başlayacağız. Kendi ekiplerimizle kendi iş makinelerimizle çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Sadece göletin kaplayacağı alan 16-18 bin metre kare civarında olacak. Projenin tamamı ise toplam 220 bin metre kare alanı içerecek. Halkımıza, yeni yeşil alanlar kazandırmak için büyük bir gayret sarf ediyoruz. Başlattığımız bu projeyle bölgenin kısa sürede değer kazanacağına inanıyorum. İnşallah çok kısa bir sürede bu çalışmayı tamamlayarak ilçemize yakışır bir tesisi daha, hep beraber hizmete açacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi