Tire Ziraat Odası’nda Genel Kurul’a sayılı günler kala bir adaylık açıklaması daha geldi. Uzun yıllardır tarımla uğraşan Mahmutlar Köyü Delegesi Ergün Çetinkaya önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan Ziraat Odası Başkanlık seçiminde aday olduğunu açıkladı. Bugün ekibiyle birlikte Tire’deki gazetecilerle buluşan Çetinkaya, yaptığı açıklamayla adaylığını resmen ilan etti.

‘DEĞİŞİM ŞART’

Adaylık toplantısında sık sık değişim vurgusu yapan Ergün Çetinkaya, yaptığı açıklamada şu cümlelere yer verdi;

“Değerli hemşerilerim değerli üretici kardeşlerim,

Ben Ergün Çetinkaya. 1968 Tarihinde Mahmutlar Köyü’nde doğdum. Bu topraklarda büyüdüm ve bu topraklarda öleceğim. Bu topraklarda yaşamış olan ve hâlâ bu topraklarda yaşayan üretici kardeşlerimiz gibi bende yıllarca tarım ile uğraştım ve gördüm ki biz bu havzada ileri gideceğimize hep geriye doğru gitmişiz. Bize bir önder lazım bize biz lazım, bizi biz yapacak olan değerlerimizi ön plana çıkaracak biri lazım. Ürettiğimiz en kaliteli ürünleri tanıtacak ve ürünlerimizin kaliteli olması için çalışacak kurumlar lazım.
Hepiniz gibi yıllardır Ziraat Odası’na üyeyim. Durup düşündüm. Nedir Ziraat Odası? ‘Aidat almaktan başka ne işe yarar?’ diye sorguladım. Ülke genelindeki Ziraat Odalarını araştırdığımda gördüm ki Ziraat Odası bize ÇKS belgesinden başka bir şey vermemiş.

Nedir Ziraat Odası? Adı üstünde Ziraat Odası. Ziraatçının, üreticinin dostu, planlayıcısı, yol göstericisi, yardımcısı, tanıtıcısı ve lideri.
Peki sorarım size; ne zaman dost olduk? Ne zaman planlı üretim yaptık? Ne zaman yol gösterildi? Ne zaman ürettiğimiz ürünlerin kalitesinden bahsedildi? Ne zaman liderlik edildi?
Bugün; ben ve ziraata gönül veren, elini taşın altına koyan ekibim, birileri bu soruları yanıtlasın diye buradayız.

Tire Ziraat Odası seçimlerinde başkan adayıyım. Çünkü değişimin şart olduğu kanaatindeyim. Yenilenmesi gereken bir tarım mümkün. Teknolojiye ayak uyduran bir tarım mümkün. Ezilen değil yüzü gülen bir ziraatçı mümkün. Bugün değişim olmazsa, bugün biz dur demezsek yarın her günkünden kötü gelecek. Şeffaf bir ziraat odası yönetimi için buradayım. Sizlerle birlikte aşılacak zorlukları sizlere sormak için buradayım. Projelerimiz sizden yana sizin için olacak. Bundan sonraki süreçte her gün bir projemizi basınla paylaşacağız.”

Editör: Haber Merkezi