Eğitim-İş Sendikası üyeleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanarak eylem yaptılar.

Ergün ÇELİK


HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA


TBMM Genel Kurulu’nda 01.03.2014 tarihinde kabul edilen Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunla, 4 yıl görev süresini dolduran tüm okul yöneticilerinin görevlerinden alınmasına ilişkin bir açıklama yapan Eğitim-İş Tire Temsilcisi Zekayi Kolay açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

On binlerce yöneticinin görevinden alınması okullarda kaos yaşanmasına neden olmuş, kariyer ve liyakat gözetmeksizin yapılan görevlendirmeler okullarımızda iş barışını bozmuş ve eğitimin niteliğini daha da düşürmüştür.

İktidar partisinin sevk ve idaresi altında bulunan Milli Eğitim Bakanlığı yıllardır yandaşlarına kayırmacı bir sistem oluşturabilmek için durmadan düzenleme yapmaktadır. Söz konusu durum da eğitim kurumlarına yandaş yönetici görevlendirme hevesinin güncel ve ahlaksız örneğidir. Artık atamalarda liyakat ölçütü askıya alınmış, bunun yerine yöneticinin AKP’ye bağlılık derecesi ile AKP’nin yerelleştirmeci ve özelleştirmeci politikalarına biat etmek tek ölçüt haline gelmiştir.

Yıllarca okullarını başarı ile yönetmiş yöneticilerin, öğretmenlerden, öğrenci temsilcilerinden, velilerden yüksek puan almalarına rağmen, bu puanların Milli Eğitim yöneticilerinin verdiği puanların dörtte birini bile bulmaması, iktidarın bırakın kadrolaşmayı, kendisine tamamen ve kayıtsız şartsız teslim olmuş yönetici aradığını göstermektedir.

Bilindiği gibi 21 Ekim 2014 tarihinde İzmir Hasan Sağlam Öğretmenevinde ilçemizde boş bulunan okul müdürlükleri için mülakat yapıldı. Eğitim-İş Tire Temsilciliği olarak 20 Ekim 2014 tarihinde yani mülakat yapılmadan bir gün önce Tire 2. Noterliğine giderek 21 Ekim 2014 tarihinde yapılacak olan “mülakat”ın tamamen formalite gereği yapılacağını, ilçemizdeki okullara iktidar partisi ilçe başkanlığı ile Yandaş Sendikanın belirlediği kişilerin müdür olarak görevlendirileceğini ve bu durumun beyanımız olarak tespit edilmesini istedik. Noterde tespit ettiğimiz yedi okulun adını ve bu okullara müdür olarak görevlendirilecek kişilerin adlarını kayıt altına aldırdık. Tespit ettiğimiz kurumların altısında bizim belirlediğimiz kişiler görevlendirilirken bir kişi sonradan yapılan pazarlıklarla farklı bir kurumda görevlendirilmiştir. Başka bir deyişle tespit ettiğimiz yedi yandaş kişi de müdür olarak görevlendirilmiştir.

Birazdan siz basın mensuplarına vereceğimiz belgede de bu durum açıkça görülecektir.

İçlerinde barındırmadıkları adaleti ancak tabelalardaki isimlerinde taşıyan, yüzsüzlükte sınır tanımayan, bu kişi, kurum, Yandaş Sendika üye ve yöneticileri bu durumu nasıl savunacaklardır?

Kendi anlayacakları dilden soralım:

Bu mudur Allah korkusu?

Bu mudur Müslümanlık?

Bu mudur kul hakkı?

Eğitim İş olarak Atatürk ve Cumhuriyetin temel değerlerine bağlı Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırıyoruz.

Bu görevlendirmeler açıkça suçtur, yaptığımız bu basın açıklaması da açık bir suç duyurusudur.

Herkes şunu iyi bilmelidir ki;

Eğitim İş hiçbir zaman YANDAŞ olmayacaktır,

 Eğitim İş hiçbir baskıya boyun eğmeyecektir.

 Eğitim İş soysuzlukla, ahlaksızlıkla her zaman mücadele edecektir.

 Eğitim İş Atatürk devrimlerinin, cumhuriyetin temel değerlerinin sonsuza kadar savunucusu olacaktır.

 Yaşasın insanlık onuru.

 Yaşasın Eğitim İş

HABER VİDEOSU:

Editör: Haber Merkezi