Hasan SarpDemokrat Partililer yeni genel başkanlarını seçti. Geçtiğimiz hafta sonu Ankara’da Büyük Otel’de yapılan genel kongrede yapılan seçimde DP’nin genel başkanlığına Gültekin Uysal getirildi.

Ali YILDIZ / Büyük Tire Gazetesi

Yaklaşık 3 bin kişinin katılım gösterdiği kongrede Tire’den DP İlçe Başkanı Hasan Sarp, İzmir İl Yöneticisi Saffet Yorgan, Tire ilçe yönetim kurulundan Nazmi Bezci ve Ahmet Karavan isimleri de yer alarak oy kullandı.

“YENİ GENEL BAŞKANIMIZ VİZYON SAHİBİ  VE KARARLI BİRİ”

Oldukça coşkulu geçen kongreden güzel izlenimlerle Tire’ye döndüklerini ifade eden DP Tire İlçe Başkanı Hasan Sarp, öncesi ve sonrasıyla kongre süreci ile ilgili olarak ve yeni genel başkanları hakkında şu düşüncülerini dile getirdi:  “Kongrenin öncelikler Türk milletine ve DP’ye hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Kongreye eski bakanlar ve milletvekillerinin katılmaları bizleri mutlu ve memnun etti. Katılımında yüksek olması bu partinin hala köklü ve güçlü bir parti olduğunu, hak etmediği ve laik olmadığı yerlerde olduğunu inşallah yeni seçilen genç, dinamik, azimli, hırslı ve inatçı yapısıyla Genel Başkanımız Gültekin Uysal çalışma çabalarıyla en kısa sürede laik olduğu eski şaşalı günlerine geri döndürmek için hep birlikte el ele vererek çaba sarf edeceğimize ben canı gönülden ve yürekten inanıyorum. Sizlere biraz yeni Genel Başkanımız Gültekin Uysal’dan bahsetmek istiyorum. Kendisi 1977 Afyonkarahisar doğumlu. ABD Texax Houston Üniversitesinde eğitimine başlamış. Bilkent Üniversitesi Siyasi Bilim ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun olduktan sonra Gazi Üniversitesi  yüksek lisansını tamamlamış.2003-2005 yılları arasında DYP’nin Afyonkarahisar İl Başkanlığını yaptıktan sonra 2005 Mayıs ayında toplanan DYP büyük kongresinde Genel İdare Üyeliğine (GİK) seçildi.  Partimizin gençlikten sorumlu Genel Başkan Yardımcılığını yaptı. Hüsamettin Cindoruk’un Genel Başkanlığı döneminde yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevinde bulundu. Türk Ocağı Afyonkarahisar şubesi yönetim kurulunda görev yaptı. Ayrıca liberal düşünce topluluğu ve Afyon Eğitim Vakfı üyesidir. Türkiye günlüğü ve piyasa gibi dergilerde çeviri yazıları yayınladı. Uysal aile şirketi olan Reisoğlu Mermer’de iş hayatına devam etmektedir. Gültekin Uysal evli ve 2 kız çocuğu babasıdır. Tire İlçe Başkanı ve Yönetim kurulum adına yeni Genel Başkanımıza yeni seçildiği bu kutsal görevinde sonsuz başarılar diliyor ve Allah yar ve yardımcısı olsun diyoruz.”

Editör: Haber Merkezi