Ak Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema dün Tire’de gerçekleştirdiği ziyaret programında, CHP’nin hiçbir iş yapmadan ve yapılmasına müsaade etmeden, yapılan iyi şeylere de engel olmaya çalışarak seçim kazanacağını düşündüğünü söyledi.

 

Ahmet ŞENKİ / Yerel Güç Gazetesi

Tire ziyareti programı kapsamında ilk olarak Ak Parti Tire İlçe Teşkilatını ziyaret eden Milletvekili Nesrin Ulema, Ak Parti Yönetim Kurulu, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları üyelerinin katıldığı toplantıda, Tireliler’in yerel yönetimde hak ettiği konuma gelmesini ve Tire Belediyesi’ne Ak Parti bayrağını dikeceklerini vurgulayarak, “İzmir’de yapmak istediğimiz her işte, hazırlanan her projede muhalefet engeli ile karşılaşıyoruz. Örneğin İzmirliler bir stadyum bekliyor. İzmir’e stadyumu yapma girişiminde bulunduğumuzda siz yapmayın biz yaparız deniliyor ama bir türlü yapılmıyor. Vatandaş her yerde yeter artık biz hizmet istiyoruz diyor. Ülkede yaşanan değişim ve dönüşümün böyle yüksek sesle cevap olarak gelmesi de bizlere güç veriyor. Sizler olmazsanız bizler yokuz. Teşkilat kademesindeki her arkadaşımızın artık sandık çalışmalarına başlaması gerekiyor. Tire teşkilatı mahalle ve köy temsilcilerini seçti bu konuda başarılılar biliyorum. Ak Parti olarak İzmir’de ve Tire’de iddialıyız” dedi.
Ak Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu, milletvekili Nesrin Ulema’ya verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Ak Parti’nin 2009 yerel seçimindeki seçim beyannamesinde yer alan her maddeyi tek tek takip ederek, Tire Belediyesi’nin Ak Partili bir belediye olmamasına rağmen vatandaşa verdikleri sözleri yerine getirdiklerini söyledi. Çeltikcoğlu; “vatandaşa verdiğimiz her sözümüzü yerine getirdik. Önümüzde sadece duble yol kaldı. Onunda projesi 2013 yılında yapılıp programa alınacak. Yeni bir seçim dönemine gireceğiz. Bu konu bu hafta netleşecek. Bizim için 27 Ekim ya da 29 Mart fark etmiyor. Bu Pazar seçim yapılsa Ak Parti olarak biz seçime hazırız” dedi.
Ak Parti Tire İlçe Teşkilatı Binasında yapılan toplantıya Ak Parti İzmir İl Genel Meclisi Üyesi Refik Konur, Ak Parti Belediye Meclis Üyesi İlhan Agat, Ak Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu, Ak Parti Tire İlçe Gençlik Kolları Başkanı Efdal Gül, Ak Parti Tire İlçe Kadın Kolları Başkanı Sacide Ebeoğlu ile yönetim kurulu üyeleri katıldılar.
 

ULEMA, ADLİYE SARAYINI GEZDİ
 
Ak Parti İlçe Teşkilatı’ndaki toplantının ardından yeni adliye sarayına giden, milletvekili Nesrin Ulema ve beraberindeki heyet burada cumhuriyet başsavcısı Hüseyin Yayla ile birlikte adliye binasını gezerek çalışan personel ve adliyeye gelen vatandaşlar ile kısa sohbetler etti.
 
Başsavcı Hüseyin Yayla, 50 kişiyi geçen adliye personelinin artık daha rahat bir çalışma ortamında olduğunu bunun çalışmalarına olumlu etkileri olacağını söyledi. Yayla; “personelimiz yeni adliye binasında, daha geniş odalarda daha huzurlu bir çalışma ortamında mesailerini tamamlıyor. Personel sıkıntımız olmamakla birlikte teknik personele ihtiyaç duyduk. Çünkü bina yeni ve modern bir donanıma sahip. Bu anlamda oluşabilecek pratik çözümü olan kısa süreli arızaların takibini yapabilecek elektrik ve bilgisayar teknisyenine ihtiyacımız var. Öte yandan hâkim ve savcı konusunda hiçbir eksiğimiz kalmadı. Bodrum katlarında, daracık odalarda çalışan arkadaşlarımız yeni adliye binasında işlerini daha rahat yapabilmekteler” dedi.

 
TİRE YENİ BİR KAYMAKAMLIK BİNASINI HAK EDİYOR
 
Hizmet vermeye başlayan yeni adliye binasının gezilmesinin ardından Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi’yi de makamında ziyaret eden Nesrin Ulema, Tire’ye yapılmasını istenen yeni kaymakamlık binası konusunun takipçisi olacağını söyledi. Mevcut kaymakamlık binasının da çok eski ve tarihi bir bina olduğunu kaydeden Ak Parti İlçe Başkanı Çeltikcoğlu, “eski Tire fotoğraflarına baktığımızda cumhuriyetin 10. yıl kutlamalarının bu bina önünde yapıldığını görüyoruz. Bu bina bu açıdan bakıldığında da oldukça eski ve tarihi bir bina olma özelliğini bizlere yansıtıyor. Yeni kaymakamlık binası yapıldığında da bu binayı en iyi şekilde değerlendirmeliyiz” şeklinde konuştu.

 
DEVLET HASTANESİNDE NESRİN ULEMA SEVGİ SELİ İLE KARŞILAŞTI
 
Kaymakamlık ziyaretinin ardından Tire Devlet Hastanesi’ne gelen Nesrin Ulema ve beraberindeki heyeti burada Başhekim Fatih Hayali karşıladı. Nesrin Ulema hastanenin poliklinik girişinde vatandaşların ilgi odağı oldu. Vatandaşların kendisi ile fotoğraf çekilmek istemesi üzerine çocuklarla ve aileleri ile bol bol fotoğraf çektiren Ulema, hastaneye muayene olmayan gelen vatandaşlara hastaneden ve hizmetlerden memnun olup olmadıklarını sordu. Vatandaşlar, “eksik olmayın, Allah sizden razı olsun. İzmir’e kadar gitmek zorunda kalmadan burada her derdimize deva bulmaya çalışıyoruz” dediler. Beraberindeki heyetle birlikte hastaneyi gezen Milletvekili Ulema, Başhekim Hayali’den hastanenin günlük hasta sayısını ve çevre ilçelerden ne kadar hastanın Tire devlet hastanesine geldiğini ve hastanenin tıpkı bir bölge hastanesi gibi hizmet verdiği hakkında bilgiler aldı.

Editör: Haber Merkezi