Kurtuluş Ortaokulu’nda yapımı tamamlanan kütüphanenin açılış törenine Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ile birlikte kurum müdür ve amirleri de katıldı. Açılış töreninde konuşan Okul Müdürü Turan Eke, konuşmasında şu cümlelere yer verdi;

Sevgili Büyükannemiz Özlem Günal’ın eski okul müdürlerimizden Sayın Mehmet Emin Günal adına okulumuza kazandırdığı kütüphanemiz ve idari binanın açılışına hepiniz hoş geldiniz. Bu anlamlı günde teşrilerinizden dolayı okulumuz adına şükranlarımı sunarım.

Bu alan hayırseverimiz tarafından inşa edilmeden önce kütüphanemiz şu an içinde bulunduğumuz koridorumuzda “kütüphanecik” adı altında yer almaktaydı. Bu eksiğimiz okulumuz Türkçe Öğretmenlerinden şu anda sunuculuğumuzu yapan Binnur BAKIRCI tarafından Saygıdeğer Büyükannemiz Özlem Günal hanımefendiye iletildiğinde talebimiz hemen karşılık bulduğunda çok sevinmiştik. Devam eden süreçte ÇAPKINOĞLU Ailesi çok kısa bir sürede bu bölümü okulumuza kazandırdı. Bu arada küçük bir bilgi daha paylaşmam gerekirse Ticaret Odası Eski Başkanlarımızdan İlçemizin Saygıdeğer İş İnsanlarından Hüseyin Çapkınoğlu, Doktor olan büyük oğlu Emir Çapkınoğlu, İnşaat Mühendisi Olan küçük oğlu Erman Çapkınoğlu da okulumuzun mezunlarından. Eklentinin yönetmeliklere uygun bir şekilde okulumuza kazandırılması süreci de İnşaat Mühendisi Erman Çapkınoğlu tarafından yönetilmiştir. Bakanlığımızın bilgisayar raf ve masa sandalye desteği ile de öğrencilerimizin kullanımına sunulmuştur.

                Cumhuriyetimizin Kurucusu Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün  “ En önemli ve verimli görevlerimiz, eğitim ve öğretim işleridir. Eğitim ve öğretim işlerinde kesinlikle başarı sağlamak gerekir. Bir milletin gerçek kurtuluşu ancak bu yolla olur. Veciz sözünde ifade ettiği şekilde öğrencilerimize kalıcı bir eser bırakan Başta Saygıdeğer büyük annemiz Özlem Günal (ki parayı veren annemizdir.) Ve Çapkınoğlu ailesine ayrıca Kütüphane Kısmının tavan taban sıva boya işlerine katkı koyan Selim Şengüler Bey’e ve katkıda bulunan tüm hayırseverlere okulumuz adına şükranlarımızı sunarız.   
            

Editör: Haber Merkezi