Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde 230 BİN metrekarelik alanda üretim yapan Krone Treyler, yeni yatırımlarla kapasitesini artırmayı sürdürüyor. Almanya dışında sadece Türkiye’de üretim yapan dev firma, 2013 yılında 2 tip ürünle Tire’de üretime başladı. O günden bu yana gelişimini sürdüren Krone, Tire’deki çalışan sayısını 501’e yükseltti.

BASIN TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Krone Türkiye yönetimi, önceki gün Tire’de geniş katılımlı bir basın toplantısı düzenledi. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden basın mensubu ve sektör yazarlarının bulunduğu kalabalık bir grup Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Krone yerleşkesini ziyaret etti. Basın mensuplarını Krone Ticari Araçlar Genel Müdürü Kartal C. Erköy ile Krone Trailler International Genel Müdürü Semih Pala karşıladı. Fabrika gezisiyle başlayan programın sonunda basın toplantısı düzenledi. Krone yöneticileri Erköy ve Pala, firmada yaşanan gelişmeler ve hedeflerle ilgili birbirinden önemli bilgiler aktardı.

23 FARKLI TİPTE ÜRETİM

2 ürün çeşidiyle 2013 yılında üretime başlayan Krone, bugün 23 farklı tipte üretim yapıyor. 2016 yılında Tire’de şasi üretimine de başlayan Krone Ağustos ayından bu yana kapalı alan oranını yüzde 20 artırdı. Üretimle birlikte istihdama da büyük ölçüde katkı sunan Krone, birkaç yıl içinde çalışan sayısını 501’den 1000’e çıkarmayı hedefliyor.

HER 25 DAKİKADA BİR TREYLER ÜRETİLECEK

Oldukça iddialı hedeflerle yoluna devam eden Krone, 2026 yılına gelindiğinde 10 bin adet treyler üretmeyi hedefliyor. Bu hedef gerçekleştiğinde günlük treyler üretimi 36 adede yükselirken her 25 dakikada bir treyler üretilmiş olacak.








 

Editör: Haber Merkezi