Foça Şehitİzmir Foça'da askeri servis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından çifte bombalı saldırı yapıldı. Saldırı sonrası çıkan çatışmada ilk gelen bilgilere göre 1 asker şehit oldu, 11 asker de yaralandı.

Foça Deniz Üs Komutanlığı'nda görevli askerlere yönelik PKK saldırısında teröristlerin çifte bomba kullandığı ve 11 askerin yaralandığı belirtildi.

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Foça ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada, 1 askerin şehit olduğunu, 11 kişinin yaralandığını bildirdi.

Alınan ilk bilgilere göre Denis Üssü’nde görevli askerleri taşıyan servis aracı geçerken ilk bombayı patlatıp uzun namlulu silahlarla ateş açan teröristler, hemen yakındaki Deniz Üssü'nden çatışma bölgesine takviye birliklerin geldiği yolda ikinci bombayı infilak ettirdi.

İkinci patlamada da çok sayıda asker yaralanırken, şehit sayısının artmasından korkuluyor.

 

Ege Üniversitesi'nde 6 yaralı

Bu arada, saldırıda yaralananlardan 6'sı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, 2'si İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma
Hastanesi'ne, 3'ü ise Menemen Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ege Üniversitesindeki bir yaralının ameliyata alındığı öğrenildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel deFoça'da askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamanın ardından İzmir'e gelerek, hastanelerdeki yaralıları ziyaret etti.

 

KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Patlamada, şehit olan bir asker ile yaralanan 6 askerin kimlikleri belirlendi.

Edinilen bilgiye göre, saldırıda askeri personel Özkan Ateş, şehit oldu.

Yaralanan ve helikopterlerle Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen 6 yaralının Hasan Furkan Özmen, Salih Uzun, Özay Demirer, Gencer Çetin, Ali Aslan ve İsmail Durak olduğu bildirildi.

Yaralı askerlerden Hasan Furkan Özmen'in beyin cerrahi servisinde acil olarak ameliyata alındığı, diğer yaralıların tedavisinin ise hastane acil
servisinde sürdüğü kaydedildi.

Devlet Hastanesi'ne sevk edilen 4 yaralının isimlerinin de Uzman Çavuş Ferhat Şen, itfaiye eri Erol Uysal, Foça Belediyesi'nde işçi olarak çalışan Muammer Ünal ve Emekli Astsubay Ali Ceylan olduğu saptandı. Uzman Çavuş Ferhat Şen ile itfaiye eri Erol Uysal'ın ayakta tedavi edildiği, Muammer Ünal ile Ali Ceylan'ın tedavilerinin sürdüğü bildirildi.

Editör: Haber Merkezi