Ercan ÇELİK

Türkiye’nin en büyük patlayıcı imalatçılarından olan Kırlıoğlu Kimya’nın Tire’nin Alacalı Köyü’nde yapacağı yatırımla ilgili basında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığı öğrenildi. Tire’deki halihazırdaki depoları, arazileri ve yapacak oldukları yeni yatırımlarıyla ilgili detaylı açıklama yapan şirket, Alacalı Köyü’nde kurulacak olan tesiste dinamit üretilmeyeceğini belirtti.

Şirketten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

“Firmamız ülkemizin önde gelen sivil amaçlı patlayıcı madde üreticilerinden bir tanesidir. Firmamızın üretimini yaptığı ürünler, ülkemizin kalkınmasında büyük rol oynayan, özellikle yol, baraj, enerji ve madencilik gibi sektörlerde kullanılmaktadır. Bu tür patlayıcılar, sivil amaçlı patlayıcılar olarak isimlendirilip, askeri amaçlı patlayıcılardan çok farklı olarak, hem daha düşük etkili hem de çok daha yüksek güvenlikli ürünlerdir.

“VERGİ REKORTMENLERİ LİSTESİNDEYİZ”

Kırlıoğlu Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. olarak patlayıcı madde ve diğer iş kollarında sağladığımız istihdam bir yana yarattığımız katma değer sonucu ödenen vergi ile de devletimize ciddi katkılar sunmakta her yıl vergi rekortmenleri sıralamasında yer almaktadır.

“HER ADIMI DENETLENMEKTEDİR”

Tire ilçesi Alacalı Mahallesi’nde bulunan arazi, şirketimizin tapulu arazisi olup, tarımsal niteliği olmayan bir arazidir. Ayrıca bahse konu arazi üzerinde hali hazırda bir adet sivil amaçlı patlayıcı madde depomuz mevcut olup, tüm izinleri ve işletimi yürürlükteki kanun, tüzük ve ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde sürdürülmekte, her adımı ilgili kurum ve kuruluşlarca denetlenmektedir.

“DİNAMİT ÜRETİLMEYECEK”

Kurulması planlanan tesiste, bahsedildiği gibi dinamit veya muadili bir ürün üretilmeyecek olup, teknik olarak “anfo” olarak isimlendirilen ürün üretilecektir. Anfo, kendi kendine patlama riski barındırmayan, alevle yakılmaya çalışıldığında dahi patlamayan, sadece açık alev şeklinde yanma özelliğine sahip olan bir üründür. Kaldı ki bu tesisin kurulması ve işletilmesi aşamaları tamamen kanunlar, tüzükler ve ilgili düzenlemeler çerçevesinde gerçerkleştirilmekte, düzenli olarak kontroller yapılmaktadır.  

Sektöründe öncü, yüzde yüz Türk sermayeli 42 ülkeye ihracat gerçekleştiren yurtdışı yatırımı olan tek Türk firması olan Kırlıoğlu Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. olarak doğaya saygılı, toplumsal değerleri önemseyen, ülke ekonomisine katkıda bulunan bilinçle çalışmalarını sürdürmektedir.

Saygılarımızla.”

Editör: Haber Merkezi