İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi ve Tire Belediyesi'nin ortaklaşa yürüttüğü Evde Bakım Projesi hakkında Tire Belediyesi Kültür Salonu'nda muhtarlara bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Tire Belediye Başkan Yardımcısı Sefa Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Evde Bakım Hizmetleri Sorumlusu Dr. Öner Özer, Evde Bakım Hizmetleri Tire-Ödemiş Sorumlusu Dr. Meltem Yorgancı, Tire Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Fatih Altın ve mahalle muhtarları katıldı.

Yaklaşık bir saat süren toplantıda evde bakım hizmetlerinin çalışma sistemi muhtarlara anlatıldı. Evde Bakım Hizmetleri kapsamında hasta, yaşlı, yatalak, yürüyemeyecek durumda olan vatandaşların evine uzman ekipler giderek, yara bakımı ve pansuman, kan tahlili, reçete, genel ilaç kontrolü, genel tedavi, fizik tedavi ve ağız diş bakımı gibi hizmetler yer alıyor.

Evde bakım hizmeti hakkında konuşan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran şunları söyledi: "Seçim öncesi hedeflerimiz arasında yer alan Evde Bakım Hizmetini geçtiğimiz aylarda İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanemiz ile birlikte bir protokol imzalayarak başlattık. Bu kapsamda Sosyal İşler Müdürlüğümüz, bakıma muhtaç vatandaşlarımızı tespit ederek tedavi ve bakım konusunda gerekli çalışmaları sürdürüyorlar. Mahallelerimizde bakıma muhtaç vatandaşımız kalmasın diye mahalle muhtarlarımıza Evde Bakım Hizmetleri hakkında bilgilendirme toplantısı yaptık. Muhtarlarımız bu noktada bizlere yardımcı olup daha fazla vatandaşımıza ulaşmamızı sağlayacak. Bu projenin hayata geçmesinde büyük emekleri olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanım değerli abim sayın Tunç Soyer başta olmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi'nin değerli yöneticilerine sonsuz teşekkürler ediyorum. Bizler de Tire Belediyesi olarak Sosyal Belediyecilik kapsamında vatandaşlarımızın doğumundan ölümüne kadar her alanda yanlarında olmaya devam ediyoruz."

Başkan Okuroğlu, mazbatayı aldı, göreve başladı Başkan Okuroğlu, mazbatayı aldı, göreve başladı

Editör: Haber Merkezi