Tire İlçe Kaymakamlığı,İzmir İŞKUR İl Müdürlüğü ve Tire Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürlüğü İşbirliği ile gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika töreninde 45 kursiyer sertifikalarını aldı.

Ahmet ŞENKİ / Yerel Güç Gazetesi

Tire İlçe Kaymakamlığı, İzmir İŞKUR İl Müdürlüğü ve Tire Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürlüğü İşbirliği ile gerçekleştirilen ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ Sertifika töreninde, 14 Mayıs-14 Haziran ve 15 Haziran-15 Temmuz tarihleri arasında açılan 72 saatlik ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlayan 45 kursiyer sertifikalarını aldı.
Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksek Okulu’nda düzenlenen törene, Tire İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, MHP Tire İlçe Başkanı Bayram Demirel, İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Ali Ölçer, Tire Belediyesi Başkan Yardımcısı Mengü Önler, Tire Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turhan Eke, Tire Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Turan Onar, KOSGEB Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı,İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Zafer Şener,İŞKUR Torbalı Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Nayman, Denizbank Şube Müdürü Harun Altunay ve Tire Halk Bankası Müdürü Göksel Altuğ katıldı.
Törende konuşan İŞKUR Torbalı Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Nayman, Türkiye İş Kurumu tarafından istihdamın korunması geliştirilmesi ve arttırılması ile işsizliğin azaltılmasına yardımcı olmak amacıyla kendi işini kurmak isteyen girişimcilere yönelik Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programlarının düzenlendiğini ifade etti.
Nayman ; ‘’ Tire Kaymakamlığı ve KOSGEB İşbirliğ ile 14.05.2012 – 05.07.2012 tarihleri arasında 2 grup halinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenlenmiştir.Geliştirilen bu proje kapsamında iş fikrine sahip girişimcilere 72 saat süren girişimcilik eğitimleri ile yeni iş fikirlerinin hayata geçirilmesi ve Tire’de bu fikrin istihdam açısından desteklenmesi sağlanmıştır.
Kurumumuz tarafından bu eğitim için toplam 21.785 TL bütçe kullanılmıştır.Eğitim 50 kişi başlamış, eğitimi tamamlayan 45 katılımcı Girişimcilik Belgesini almaya hak kazanmıştır.Tire ilçemizde bu projenin gerçekleştirilmesine katkılarından dolayı Kaymakamımız sayın Hüseyin Ergi ve Tire İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz Turhan Eke’ye teşekkür ediyorum ‘’ şeklinde konuştu.
Törende konuşmasını gerçekleştiren diğer isim ise ‘’Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’’ danışmanı ve eğitimcisi Pınar Adanalı idi.Türkiye’nin bir çok şehrinde danışmanlık eğitimleri verdiği dile getiren Adanalı en heyecanlısı kendisi için Tire olduğunu söyledi.
Adanalı; ‘’ Hem memleketim Tire’de vermiş oldğum danışmalık ayrıca 2 kadaın girşimcilerimiz henüz serfitika ve danışmanlık desteği almadan KOSGEB’ e projelerini sundular ve hibe almaya hak kazandılar.Bu beni çok mutlu etti.Reyhan Filiz ve Fazilet Arslan girişimci arkadaşlarımı bu başarılarından dolayı kendilerini kutluyorum ‘’ dedi.

Editör: Haber Merkezi