Ercan ÇELİK

İlk ve ortaöğrenimini Tire’de tamamlayan başarılı girişimci Serhat Topaloğlu, bugün Bilişim Vadisi’ne kabul edilen çok az sayıda şirketten birinin kurucusu. Teira 3D adıyla 2017 yılında Düzce’de kurduğu şirket çatısı altında 3 boyutlu yazıcı üretmeye başlayan Topaloğlu, hazırladığı projeyle Kocaeli Gebze’de kurulan Bilişim Vadisi Kampüsü’ne kabul edildi.

Tireli Girişimci Serhat Topaloğlu, başarı hikayesini, Bilişim Vadisi için çekilen özel videoda anlattı.

BİLİŞİM VADİSİ

Türkiye’nin Bilişim Vadisi’nin fikri temelleri 2011, fiziki temelleri de 2015 yılında atıldı. 2019 yılında faaliyete başlayan Vadi, 2021 yılı itibariyle de Türkiye’nin en büyük teknoloji geliştirme bölgesi oldu. Bilişim Vadisi, Milli Teknoloji Hamlesi’nin vizyonunu hayata geçirmek adına Türkiye’nin ekonomik ve teknolojik olarak tam bağımsızlığını sağlayabilmek hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Bu bağlamda Vadi, Türkiye’nin savunma sanayinde kaydettiği başarının sivil teknolojilere aktarılmasında önemli bir köprü işlevi görüyor.

Bilişim Vadisi, bilimin teknolojiye, teknolojinin ürüne dönüştüğü ve ticarileştiği bir platformdur. Bu platform bünyesinde her birinin kendine has kümelenmeleri bulunan Mobilite, Bağlantı Teknolojileri, Siber Güvenlik, Tasarım Teknolojileri, Akıllı Şehirler ve Oyun Teknolojileri kategorilerinde ekosistemi güçlendirecek çalışmalar yürütülüyor.

Bilişim Vadisi, 2023 Vizyon hedefleri çerçevesinde Türkiye’nin gücüne güç katmayı, katma değeri yüksek yeni teknolojilerin ve ürünlerin üretilmesini sağlamayı amaçlıyor.

Editör: Haber Merkezi