Artan inşaat maliyetleri, arsa sahiplerinin yüksek talepleri ve bazı emlakçıların yaptığı bilinçsiz değer tespitleri yüzünden Tire’de ev almak neredeyse hayal oldu. Son bir yıl içerisinde kentte hızla yükselen konut fiyatları sektörü de olumsuz etkiledi. Konut fiyatlarındaki artış kira fiyatlarını da tetikledi. 3+1 sıfır dairenin aylık kira bedelleri 2500 TL’den başlarken 4+1 dairelerin aylık kira bedellerini ise 3 BİN TL’den aşağı bulmak imkansız hale geldi. Kira fiyatlarındaki artış en çok da yeni evlenecek olan çiftleri etkiledi.

“FİYAT ARTIŞLARINDA 3 SEBEP VAR”

Uzun yıllardır Tire’de gayrimenkul sektöründe hizmet veren Emlakçı Halil Gencoğlu, Tire’de fahiş konut fiyatların 3 sebebe bağlı olduğunu söyledi. Konuyla ilgili HaberTire’ye konuşan Gencoğlu, piyasanın tıkanma noktasına geldiğini belirtti. Gencoğlu, açıklamalarını şu cümlelerle sürdürdü;

“Tire’de şu anda konut fiyatları tarihi seviyeye ulaşmış durumda. Özellikle yeni imara açılan yerleşim yerlerinde 1 MİLYON’un altında daire bulmak imkansız hala geldi. Fiyatların bu seviyelere ulaşmasında 3 sebep var. Birinci ve öncelikli sebep, inşaat sektöründeki maliyetlerin aşırı artışı. Son bir yılda zamlardan en fazla etkilenen sektör inşaat sektörü oldu. Bununla birlikte arsa sahiplerinin kat karşılığı oranlarını yüksek tutması da fiyatları artıran ikinci sebep. Üçüncü sebep ise konut sektöründe ticaret yapan bazı alım satımcıların bilinçsiz fiyat tespiti. Tüm bunlar bir araya gelince Tire’deki fahiş fiyat artışları kaçınılmaz oldu. Bu fiyatların geri geleceğini düşünüyoruz. Sadece belli bir süre rakamlar bu doğrultuda seyretmeye devam eder diye düşünüyoruz.

Editör: Haber Merkezi