Tire Süt Kooperatifi, Osman Öztürk Başkanlığındaki ilk mali Genel Kurul Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Hangar Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleştirilen genel kurula Oda Başkanları, Siyasi Parti Temsilcileri ve çok sayıda üretici katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurul, Divan kurulunun oluşmasıyla devam etti. Genel kurulun Divan Başkanlığı’nı ise Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu yaptı. Genel kurulda, faaliyet ve denetim raporları onaylanırken, ibraları da gerçekleştirildi.

Tire Süt Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Öztürk, kongrede yaptığı konuşmada birbirinden önemli açıklamalarda bulundu. Kooperatifin yeni döneminde geride bırakılan bir yılı değerlendiren Öztürk, şöyle konuştu;

“Öncelikle sizleri en kalbi duygularımla selamlamak istiyorum. Sözlerime başlamadan önce Şubat ayının başında meydana gelen deprem dolayısıyla hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Böyle bir süreçte genel kurulumuzu gerçekleştirmenin bizim için çok zor olduğunu bilmenizi isterim. Tire Süt Kooperatifi olarak depreminin ilk gününden itibaren Tire Arama Kurtarma Derneği ekipleriyle birlikte bölgeye hem araç, hem de gönüllü personellerimizi gönderdik.

Değerli ortaklarımız

2022 yılı Mart Ayı’nda Tire Süt Kooperatifi siz değerli ortaklarımızın katkılarıyla çok güzel bir seçim yaşadık. Güzel bir seçim sonucunda teveccühlerinizle bizleri bu göreve layık gördünüz. Bizler de bu göreve layık olmak için bir yıldır canla başla çalıştık. İnşallah bundan sonra da bu böyle devam edecek.

Şimdi bir yılı geride bıraktık. 2022 yılı gerçekten maddi olarak çok zor geçen bir yıl oldu. Özellikle süt ve et fiyatları cari olarak artmış olmasına rağmen, mazot, yem ve gübre gibi girdi maliyetlerimizde müthiş bir artış oldu. Bunu her platformda dile getiriyoruz.

Özellikle girdi maliyetlerinin düşmesi konusunda sürekli olarak basında bu konuları dile getiriyoruz. Bu sorunların en kısa zamanda çözülmesini istiyoruz.

Şu an köylerde sürekli sizlerle beraberim. Bu güne kadar epeyce köyümüzü dolaştık. İnşallah Ramazan’dan sonra kalan köylerimizi de ziyaret edeceğiz. Köylerimizde üreticilerimizin dertlerini dinliyoruz. Bizler yaptıklarımızı anlatıyoruz, üreticilerimiz yapamadıklarımızı söylüyor. Bu konuda siz ortaklarımızın samimiyeti, buluşup dertleşmemiz çok önemli. Kooperatif ortaklarımız yıllardır özlemini çektiği kaynaşmayı gördü. Kapımızı hiçbir zaman kapatmadık, geleni de asla geri çevirmedik. Çalışanlarımızın katkılarıyla ortaklarımız sahibi oldukları kooperatife gelmekten hiçbir zaman çekinmediler.

Biz olduk, birlik olduk kooperatifleşmenin temel kuralını yerine getirdik.

Uyguladığımız projelerin gelişimi bakımından kooperatifimiz için güzel bir dönem oldu. Biz bu yola çıkarken şeffaf olacağız dedik. Şeffafız. Herkes istediği gibi duygu ve düşüncelerini, dertlerini ve isteklerini bize ulaştırmakta serbest.

Bunun yanında tasarruf yapılması gerektiğini her zaman dile getirdik. İşletmelerde bunu en güzel şekilde uygulamaya başladık. Bu işe ilk olarak bizim için lüks dediğimiz makam aracıyla başladık.

En önemli projelerimizden birisi İzmir Büyükşehir Belediyemizle yürüttüğümüz Süt Kuzusu projesinin bir değer kazanmasıdır. İkili ilişkiler sayesinde hem ödemelerimizin hem de bölgesel olarak daha da genişlememizin önünü açtık.

Bunun yanında İstanbul Halk Süt projesine başladık. Bu proje çok önemli. Bu güne kadar bu projeyi çok fazla dillendirmedik ama İstanbul Halk Süt projesi 2022 yılının son 4 ayında gelişti ve olgunlaştı.

Ortaklarımıza yem satışlarında kar marjlarını en aza indirdik. Biz kooperatifimize kazandırdık. Kooperatifimiz de ortaklarına kazandırdı.

Silajda da güzel bir yılı geride bıraktık. 2023’ün Şubat Ayı’na kadar ortak içi ortak dışı satışlarımıza devam ettik. Geçen seneden daha yüksek kilogramda silaj alımımız oldu. Şu an silajımız bitti. İnşallah seneye aynı şekilde devam edeceğiz.

Değerli ortaklarımız;
Bu bayrağı sizlerle birlikte devraldık. İnanıyoruz ki sevgi ve saygının olduğu yerde güven kendiliğinden gelir. Bize güvenen ortaklarımızın yüzünü hiçbir zaman kara çıkarmadık. Biz istedik ki yeniden köylü milletin efendisi olsun. Nasırlı ellerin değer gördüğü bir dünya olsun. Hep birlikte söz verdik. Saygı, sevgi, hoşgörü, adalet ve dürüstlük kazansın istedik. Hep birlikte başardık. Ben değil, biz oldukça, birlikte üretip, birlikte çalışıp birlikte kazandıkça Tire Süt Kooperatifi daima ileriye gitmeye devam edecektir.

Emeğini, alın terini ortaya koyan, çalışanlarıyla beraber ne yaptığını bilen yönetimimizle siz koca yürekli her şeyin en iyisini hak eden ortaklarımızla beraber bu yoldan dönüş yok. Bu yolun sonu sevgi, hoşgörü, dürüstlük ve kazanmak olsun.

Editör: Haber Merkezi