Tire Süt Kooperatifi tarafından hizmeti doğrudan tüketicilerin ayağına getirmek için özel hazırlanan Mobil Satış Aracı devreye girdi.

Belirli periyotlarla Tire ve Aydın'ın köylerinde hizmet veren araçta süt ve süt ürünleri için özel şarküteri dolabı, ayrıca et ürünleri için kasap dolabı bulunmaktadır. Bakliyat ve kuru gıdaların da yer aldığı araca vatandaşlar büyük ilgi gösterirken araca özel monte edilen sinema ve ses sistemiyle üreticilere bilgilendirici belgeseller izletilmektedir.


GIDA GÜVENLİĞİNE UYGUN 
Tire Süt Kooperatifi'nde süt ve süt ürünleri otomatik sağım sistemli çiftliklerden el değmeden üretilen sütler tüm laboratuvar analizleri yapılarak gıda güvenliğine uygun olarak hijyenik koşullarda işlenmektedir.

Et ve Et Ürünleri ise ortaklara ait erkek danaların, sağlık kontrolleri yapılarak kesimi gerçekleştiril-mekte ve hijyenik koşullarda işlenerek mamule dönüştürülmektedir.


“GÜVENİLİR GIDA ÜRETİMİ ÖDÜLÜ” 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından “Güvenilir Gıda Üretimi Ödülü” almasıyla büyük talep doğan kooperatifin ürünlerinin kapısına kadar gelmesini isteyenler 0 232 512 10 41
numaralı hattan kendi bulundukları yerleşim yerine hangi günlerde geleceğini öğrenebiliyor.

Bölgedeki vatandaşlar da ayaklarına kadar gelen bu hizmetten oldukça memnun olduklarını, güvenilir et ve süt ürünlerini mobil araç sistemi ile satışa sunulmasından dolayı mutlu olduklarını ifade ettiler.
Editör: Haber Merkezi