Tire Süt Kooperatifi, Tire Köy Yoğurdu adlı yoğurdunu üretti. Piyasaya sunulacak olan Tire Köy Yoğurdu iki gündür Süt Kooperatifi Satış Mağazası Şubesinde tanıtıma girdi.

Ahmet ŞENKİ / Yerel Güç Gazetesi

İstasyon Caddesi’ndeki Tire Süt Kooperatifi Satış Mağazası’nda Tire halkına tadımlık sunulmaya başlanılan Tire Köy Yoğurdu’na büyük bir talep var.
Dört aydır AR-GE çalışmaları ile üretimine başlanılan Tire Köy Yoğurdu’nun mağazalardaki stokları şimdiden oluşturulmaya başlatıldı. Yakın bir zamanda organik üretiminin de başlayacağını söyleyen işletme müdürü Barış Güreşen “Tamamen ilçemiz Tire’yi anlatan ve Tire’ye özgü olan Tire Köy Yoğurdu’nun ambalaj rengi de Yeşil Tire’den yola çıkılarak yeşil yapıldı. İzmir’den Tire Süt Kooperatifi süt ve et ürünlerine büyük bir ilgi var. Amacımız süt ve et piyasasındaki talep eden tüketicilerimize Tire Süt Kooperatifi’nin etini ve sütünü ulaştırmak” şeklinde konuştu.

 

YÜZDE YÜZ DOĞAL TİRE KÖY YOĞURDU
Yüzde yüz doğal ve hiçbir katkı maddesi içermeyen Tire Köy Yoğurdu, Tire’nin köylerinden ve çiftliklerinden toplanan sütler ile yapılıyor. Tüm Tire Süt Kooperatifi zincir mağazalarında ve Tire’deki şarküterilerde yer alacak olan Tire Köy Yoğurdu, Kipa, Migros ve Tansaş mağazalarındaki raflarda da yerini alacak.

Editör: Haber Merkezi