Işıklı KarpuzTire - Gökçen yolu üzerinde bulunan Işıklı köyünde kurulan karpuz pazarı, hem üreticilerden hem de alıcılardan büyük ilgi görüyor.

haberfx.com

Işıklı ve civarındaki köylerinde yetiştirilen römorklar dolusu karpuz, yol kenarında kurulan karpuz pazarında yurdun değişik bölgelerine götürülmek üzere tüccarlar tarafından alınıyor.

Geçen yıla göre fiyatların daha iyi olduğu belirtilen pazarda, karpuzun kilosu 25 ile 30 Kuruş arasında değişiyor. Işıklı’daki karpuz pazarına Tire’ye bağlı Peşrefli köyünden ürün getiren çiftçilerden Hüseyin Doğan, “Geçen yıl 20 Kuruşa satarken alıcı bulamadığımız karpuzda bu yıl yeterli olmasa da fiyatlar fena değil. 25 ile 30 kuruş arasında alıcı bulabiliyoruz. Geçen yıl birçok üretici tarlada karpuza ızgara çekti. Bu yıl en azından bu görüntüler yaşanmayacak” dedi.

BÖLGENİN EN BÜYÜK KARPUZ PAZARI

Işıklı’daki pazarın bölgenin en büyük karpuz pazarı olduğunu kaydeden Doğan, “Esas karpuz pazarı Işıklı’da kurulur. Haziran sonundan, Ağustos başına kadar burada hareket olur. Zaten alıcının da ilgisi hep buraya. Buradan sonra Ödemiş tarafına gidiyorlar” dedi.

Işıklılı üreticilerden Ali Osman Vurucu ise verimin az olmasından yakındı. Kabak aşısız karpuz yetiştirdiklerini ifade eden Vurucu, “Bizim köyümüzde kabak aşılı karpuz kesinlikle olmaz. Tohumu tamamen doğal, lezzetli karpuz Işıklı’da ve çevresinde yetişiyor. Bu yıl yağışların kötü gitmesi verimi biraz etkiledi. Verim az olduğundan fiyat iyi gibi görünüyor. Ama ürün bol olsa fiyat da 25-30 kuruş civarında olsa üreticinin cebine para girer. Şu an maliyeti kurtarıyoruz” dedi.

Işıklı Köyü Muhtarlığı tarafından kurulan ve düzenlenen karpuz pazarında üreticiler ve alıcılar kahvehaneleri doldururken, dönerciler besin ihtiyacını, penye satanlar da giyim ihtiyacını karşılayarak pazarın oluşturduğu piyasadan paylarını alıyorlar.

Editör: Haber Merkezi