bakkallarTire Bakkallar Odası Başkanı Mehmet Kantur, gıda üretimi ve satışı yapan bütün işyerlerinin denetim ve kontrolünün İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesine geçtiğini belirterek, konuyla ilgili tüm işletmelerin zaman kaybetmeden Tire İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden ‘İşletme Kayıt Belgesi’ almaya çağırdı.

Kamuran KIZILBOĞA / Büyük Tire Gazetesi

Yeni yılla birlikte, her türlü gıda ürünü üretim ve satışı ile ilgili her çapta işyerinin denetim ve kontrolü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na geçti. Bu konuda il ve ilçe bazında müdürlüklerde gerekli birimler oluşturuldu, çalışmaları yapacak olan personeller kurum içi eğitime tabi tutuldu ve denetleme ekipleri oluşturuldu.

Tire Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü bünyesinde de konuya ilişkin hazırlık çalışmalarının tamamlandığını belirten Tire Bakkallar Odası Başkanı Mehmet Kantur, geçtiğimiz ay içerisinde Tire Esnaf Odaları toplantı merkezinde Tire İlçe Tarım yetkilileri ile ilçedeki 9 esnaf odasının başkanı olarak bir araya geldiklerini ve konuyla ilgili bilgi aldıklarını belirtti.

HERKES ‘İŞLETME KAYIT BELGESİ’Nİ İŞYERİNE ASACAK

17 Aralık 2011 tarihinden itibaren ruhsat alan tüm işletmelerin en geç 1 ay içerisinde İlçe Tarım Müdürlüğüne istenilen evraklarla müracaat ederek ‘işletme kayıt belgesi’ almaları gerektiğini ve bu belgeyi tezgahlarında veya iş yerlerinde görünür şekilde asmak mecburiyetinde olduklarını söyleyen Kantur, konuya ilişkin yaptığı bilgilendirici açıklamaları şöyle sürdürdü: “Bakkal, market, büfe, kahvehane, lokanta, kafe, internet kafe, kasap, fırın, pastane, aktar, şekerci, manav, seyyar pazar tezgahı, şarküteri, her türlü gıda ürünü üretimi v.s gibi gıda üretimi ve satışı ile ilgili ne kadar yer varsa, gıda takviye ürünleri satan eczaneler dahil, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri denetim ekipleri tarafından taranacak ve kontrol edilecek. İşletmelerinde ‘İşletme Kayıt Belgesi’ olmayanlar cezai işlem uygulanacak. Yetkili personel denetime gelmeden önce kuruma kendisi gidip başvuranlar hakkında yasal işlem yapılmayacak.”

İlgili esnaf ve işletme sahiplerinin ‘matbuu dilekçe ve beyanname’, ‘işyeri açma ve çalıştırma izni’ belgeleri ile İlçe Tarım Müdürlüğü’ne gitmelerini ve gerekli resmi kayıt işlemlerini yapmalarını vatandaş açısından yararlı bulan Kantur, esnafın cezai işleme kalmaması için dikkatli olması gerektiğini ifade etti.  

Editör: Haber Merkezi